Νέες υποψηφιότητες «ανάβουν φωτιές» στη Νεμέα

Κι ενώ όλα κυλούσαν ήρεμα και είχαν πάρει το δρόμο τους εν όψει των Δημοτικών εκλογών στο Δήμο Νεμέας, πληροφορίες από την περιοχή αναφέρουν ότι στον
μικρότερο Δήμο της Κορινθίας οι υποψηφιότητες αναμένεται να είναι τουλάχιστον  έξι! Και ενώ πριν από λίγο καιρό πολλοί θεωρούσαν ότι οι δύο βασικοί υποψήφιοι θα είναι, ο νυν Δήμαρχος Κ. Καλατζής και ο πρώην Δήμαρχος Ε. Ανδριανάκος, αυτή τη στιγμή το σκηνικό έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, προκαλώντας «πονοκέφαλο» και προβληματισμό και στους δύο.

Οι συζητήσεις είναι πολλές και προς την κατεύθυνση της «αλλαγής» στο Δήμο, που μετά την περίοδο Παπαϊωάννου που έμεινε ήδη στην ιστορία ως ένας Δήμαρχος ενωτικός, συζητήσιμος και πρακτικός ακόμα και με πρόσωπα και φορείς που δεν ανήκαν στον ιδεολογικό του χώρο, έχει μπει σε ένα στάδιο έντονων αντιπαραθέσεων και σκληρών συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων στρατοπέδων και μάλιστα χωρίς κάποιο ουσιαστικό και θετικό αποτέλεσμα προς το συμφέρον των δημοτών.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ακούγεται έντονα το όνομα του λογιστή Σπύρου Πιέρρου. Ένας νέος άνθρωπος γύρω στα 40, χαμηλών τόνων και ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή. Το μόνο «πρόβλημα» είναι, όπως λένε κάποιοι από την περιοχή, ότι είναι «πολύ ΣΥΡΙΖΑ» και είναι δύσκολο να λοξοκοιτάξει ώστε να προσεγγίσει για το ψηφοδέλτιό του και υποψηφίους άλλων χώρων. Ο ίδιος δεν θα μπορούσε όμως να είναι κάτι άλλο, αφού η αδερφή του είναι μέλος της περιφερειακής επιτροπής Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ και παντρεμένη με τον βουλευτή Κορινθίας Γ. Ψυχογιό.

Αλλά και από την πλευρά της Ν.Δ. υπάρχουν κάποιοι νέοι άνθρωποι που αναζητούν μια υποψηφιότητα ως το αντίπαλο δέος του νυν Δημάρχου. Αυτοί, προέρχονται κυρίως από κάποιους που ήταν κάποτε δίπλα στον Κ. Καλατζή και σήμερα είναι πολύ – πολύ μακριά κι έχουν διαχωρίσει τη θέση τους. Αν καταφέρουν να συμφωνήσουν σε έναν υποψήφιο, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν για τον Δήμαρχο, ο οποίος μπορεί προς τα έξω να κάνει τον αδιάφορο και να θέλει να υποβαθμίσει τέτοιες κινήσεις, αλλά κατά βάθος «κάτι φοβάται».

Ο νυν Δήμαρχος, παρά την ηλικία και το απότομο του χαρακτήρα του, είναι αποφασιστικός και διεκδικητικός. Ξέρει να δίνει μάχες για το Δήμο και είναι αρκετά έμπειρος. Ξέρει όμως πολύ καλά, ότι πρέπει να αποτρέψει νέες υποψηφιότητες από τον ιδεολογικό του χώρο.

Ο Βαγγέλης Ανδριανάκος, λένε πολλοί ότι είναι «άχρωμος και άτολμος», χωρίς να έχει εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του Δημάρχου και χωρίς να έχει βγάλει ακόμα προς τα έξω ένα αρχηγικό προφίλ. Αν συνεχίσει έτσι οι πιθανότητες να παίξει βασικό ρόλο στις εκλογές θα είναι ελάχιστες. Αν όμως αλλάξει ρότα, ίσως καταφέρει να γίνει το φαβορί.

Η κα Σοφία Χρυσικοπούλου ήταν παλαιότερα υποψήφια με τον E. Ανδριανάκο και στις εκλογές του 2014 με τον Κ. Καλατζή. Έχει διατελέσει και με τους δύο, Αντιδήμαρχος και αποχώρησε και από τους δύο διαμαρτυρόμενη. Όπως λένε οι πληροφορίες, η ίδια δηλώνει ότι θα κατέβει και πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι είναι δυναμική και αποφασιστική. Το ερώτημα όμως είναι: Έχει τη δύναμη να βγει μπροστά;

Παράλληλα υπάρχουν και κάποιες ομάδες με ανεξάρτητη λογική, μακριά από κόμματα και εξαρτήσεις που έχουν εκφράσει την επιθυμία να πάρουν μέρος στις εκλογές με δικό τους υποψήφιο. Εάν και εφόσον προχωρήσει η απλή αναλογική, θεωρούν βέβαιο ότι θα υπάρχει και η δική τους φωνή μέσα στο νέο Δ.Σ.

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εκφράσει ενδιαφέρον και ο πρώην υποψήφιος Κ. Φρούσιος, ο οποίος τον τελευταίο καιρό κάνει τις δικές του συζητήσεις με πρόσωπα του Δήμου για να βολιδοσκοπήσει και να δει αν μπορεί –κατ΄ αρχήν- να καταρτίσει ένα αξιόλογο ψηφοδέλτιο. Ήταν στο παρελθόν με τον Παπαϊωάννου και στις τελευταίες εκλογές με τον Κ. Καλατζή. Θα έχει άραγε τη δυνατότητα να «διεισδύσει» και να φτιάξει ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο; Ή, όπως λένε κάποιοι στην περιοχή, θα παίξει το «παιχνίδι του Καλατζή» εν όψει απλής αναλογικής;

Όλα αυτά λοιπόν συμβαίνουν στη Νεμέα. Σε έναν Δήμο που οι περισσότεροι περίμεναν ότι τα αυτοδιοικητικά πράγματα θα προχωρήσουν όπως παλιά, με δύο βασικούς υποψήφιους, συν τον υποψήφιο του ΚΚΕ. Φαίνεται όμως, ότι οι εποχές άλλαξαν και τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο. Κι αυτό όπως μαθαίνουμε, προκαλεί έντονη ανησυχία, αλλά και… πολύ μεγάλη νευρικότητα κάποιες φορές. Λογικό…

Αριστοφάνης
moriasnews.gr

Σχόλια