Στο Ναύπλιο ο πρωθυπουργός του Κατάρ με την πολυτελή θαλαμηγό του Al Mirqab

Στο Ναύπλιο  βρέθηκε ο πρωθυπουργός του Κατάρ και μέλος της βασιλικής οικογένειας της χώρας σεΐχης
  Χαμάντ Μπιν Τζάσιμ Μπιν Τζάμπρ αλ-Θάνι, ο οποίος μαζί με μέλη της οικογένειάς του έφτασε στο Ναύπλιο με την πολυτελή θαλαμηγό Al Mirqab, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018. 

H θαλαμηγός με όνομα “Al Mirqab” είναι ιδιοκτησίας της βασιλικής ηγεσίας του Κατάρ. Η “Al Mirqab” έκανε το παρθενικό της  ταξίδι το 2008. Έχει μήκος 133 μέτρα και ταξιδεύει με 18.7 κόμβους, ενώ μπορεί να« πιάσει» και τους 20.3 κόμβους. 

Φτιαγμένο κατά παραγγελία του πρωθυπουργού του Κατάρ , ο σεΐχη Χαμάντ Μπιν Τζάσιμ Μπιν Τζάμπρ αλ-Θάνι δεν θα μπορούσε παρά να ξεπερνά τη φαντασία και στην πολυτέλεια. Διαθέτει δέκα σουίτες για τους καλεσμένους του Τζασίμ Αλ Θανί αλλά και δύο VIP σουίτες για τον ίδιο. Κάθε δωμάτιο διαθέτει σαλόνι, διπλή κρεβατοκάμαρα και μπάνιο.

 Όσο για το προσωπικό, που φροντίζει να ικανοποιεί κάθε επιθυμία του ιδιοκτήτη και των φιλοξενούμενών του, είναι 55 άτομα. Και βέβαια υπάρχουν οι πολυτελείς χώροι όπως κινηματογράφος, εξωτερικά μπαρ και τζακούζι, εσωτερική πισίνα και χώρος προσγείωσης ελικοπτέρου. 

Όλα αυτά ανεβάζουν και το κόστος του, καθώς εκτιμάται πως αξίζει από 250 έως 300 εκατομμύρια.  
Η επίσκεψή του κρατήθηκε μυστική, σύμφωνα με την επιθυμία του, και αυτός ήταν ο λόγος που το πολυτελές σκάφος του δεν έδεσε στο λιμάνι του Ναυπλίου  αλλά έριξε άγκυρα στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου. 
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ που ήρθε στο Ναύπλιο με τη σύζυγό του και τα παιδιά του, προηγουμένως είχε επισκεφτεί την  Σαντορίνη ,Ρόδο , Κρήτη και την Κάρπαθο.  Είναι το έκτο μεγαλύτερο σκάφος αναψυχής στον κόσμο και ένα από τα τέσσερα ακριβότερα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Σχόλια