Κάλεσμα Κουντουρά προς τα ελληνικά media να "προστατέψουν" τον τουρισμό

Το 2018 προδιαγράφεται εκπληκτικό για τον ελληνικό τουρισμό - Περισσότεροι από 33 εκατομμύρια τουρίστες ετοιμάζονται να επισκεφτούν την χώρας μας 

Για την ανάγκη προστασίας του ελληνικού τουρισμού από την
αναπαραγωγή κλίματος έντασης και ανησυχίας σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά, κάλεσε η Υπουργός Τουρισμό, Έλενα Κουντουρά, τα ελληνικά media μέσα από συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News.

«Το 2018 προδιαγράφεται μία εκπληκτική χρονιά για όλη την χώρα, παρόλο που οι γειτονικοί προορισμοί ανακάμπτουν τουριστικά. Οι συνεργάτες μας στο εξωτερικό, με τους οποίους έχουμε χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης και ισχυρές στρατηγικές συνεργασίες, συγκαταλέγουν την Ελλάδα παγκοσμίως στους κορυφαίες επιλογές προορισμού της χρονιάς. Οι τουρίστες από όλο τον κόσμο απολαμβάνουν ήδη νωρίτερα από ποτέ άλλοτε, τις διακοπές τους στην χώρας μας.

Παρ'όλα αυτά είμαστε σε ετοιμότητα και, ειδικά σε αυτή την περίοδο ισχυρής ανάπτυξης του τουρισμού, καλούμαστε με υπευθυνότητα όλοι μαζί να να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια και να αποφεύγεται η αδικαιολόγητη αναπαραγωγή κλίματος έντασης και ανησυχίας που εμπλέκει τον τουρισμό, όπου που δεν υπάρχει λόγος. Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση!», τόνισε η υπουργός τουρισμού.

Η Ε. Κουντουρά αναφέρεται ακόμη στο στόχο της χρόνιας, που είναι η επίτευξη τουρισμού 365 ημέρες τον χρόνο. Το 2018, σύμφωνα με την υπουργό, εξελίσσεται εξαιρετικά. Οι αφίξεις και οι κρατήσεις καταγράφουν διψήφια αύξηση,μετά από τρεις χρονιές-ρεκόρ. «Το 2017 φέραμε περισσότερους από 30 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες με την κρουαζιέρα, και αυξήσαμε τα αμιγώς τουριστικά έσοδα κατά 10%. Για το 2018 υπολογίζουμε νέα αύξηση 10% στις διεθνείς αφίξεις και περισσότερες από 3 εκατομμύρια επιπλέον προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις από το εξωτερικό».

Επίσης, δεσμεύεται ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων στον τουρισμό, όταν οι δημοσιονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. Ενώ, επισημαίνει την έμπρακτη εμπιστοσύνη που δείχνουν κορυφαίοι διεθνείς τουριστικοί όμιλοι στις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του τουρισμού, με τη δρομολόγηση σημαντικών επενδύσεων στον ξενοδοχειακό τομέα τα επόμενα χρόνια. Όπως αναφέρει, η Ε.Κουντουρά περισσότερες από 25.000 νέες κλίνες προστέθηκαν επί Υπουργίας της σε πολυτελείς μονάδες 4 και 5 αστέρων άνω των 300 κλινών, και σχεδόν 1 δις ευρώ σε μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις "τρέχουν" ήδη μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου.

Σχόλια