Μπακασέτας: Μία ονειρεμένη χρονιά για την ΑΕΚ

Ο Τάσος Μπακασέτας παρέλαβε το βραβείο του MVP της 28ης αγωνιστικής και μίλησε για την εκπληκτική σεζόν της ΑΕΚ, για τον τελικό του Κυπέλλου
με τον ΠΑΟΚ και για το μέλλον του. 
Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός βραβεύτηκε στα Σπάτα ως MVP της αγωνιστικής που πέρασε και έκανε λόγο για μια ονειρεμένη σεζόν με την Ένωση.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τάσος Μπακασέτας στην κάμερα της Nova:

Για το βραβείο του: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που ο κόσμος που έδωσε άλλο ένα βραβείο. Τον ευχαριστώ πραγματικά πάρα πολύ. Μου έχει δείξει τη στήριξή του. Τα ατομικά βραβεία είναι για να τα θυμάσαι, να τα έχεις στο σπίτι σου. Το τελευταίο πράγμα που θα σκέφτομαι βέβαια μετά από χρόνια θα είναι αυτό το βραβείο, αλλά η ατμόσφαιρα σε ένα κατάμεστο γήπεδο και όσα ζήσαμε».

Για τον τίτλο που θα έβαζε στην πορεία της ΑΕΚ: «Είναι μία ονειρεμένη χρονιά. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Με αυτή τη λέξη σχολιάζω τα πάντα. Και πως έχει πάει η χρονιά και πως κατέληξε. Εχουμε κάποια ματς ακόμα, αλλά μέχρι στιγμές όλοι οι παίκτες ζούμε ένα όνειρο. Ποτέ δεν κάναμε μεγάλες δηλώσεις. Κοιτάζαμε μόνο το γήπεδο. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και τον έχουμε πετύχει όσο δεν πάει».

Για το πότε πίστεψε στον τίτλο: «Σίγουρα μετά το ματς στο Καραϊσκάκη το πιστέψαμε περισσότερο. Αλλά βλέπαμε κάθε ματς ξεχωριστά. Ηταν μεγάλη η χρονιά, μια άκρως επιτυχημένη χρονιά. Κάναμε πορεία στην Ευρώπη, πήραμε το πρωτάθλημα και έχουμε και τον τελικό του Κυπέλλου. Πρωταγωνιστές δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές. Γίνεται καταπληκτική δουλειά απ’ όλους. Όλα ήταν προγραμματισμένα και η ομάδα όχι μόνο έδειξε ότι μπορεί να αντεπεξέλθει, αλλά σε πολλά παιχνίδια έβγαλε περισσότερα τρεξίματα ως το τέλος των αγώνων, που δεν είναι εύκολο, λόγω τον συνεχόμενων παιχνιδιών».

Για το φινάλε της σεζόν: «Είναι λίγο δύσκολο με την Κέρκυρα, γιατί είχαμε και τους πανηγυρισμούς. Είμαστε όμως επαγγελματίες και πρέπει να δείχνουμε σοβαροί ως το τέλος. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε. Πρέπει να το δούμε λίγο διαφορετικά οι παίκτες να το διασκεδάσουμε λίγο, γιατί υπήρξε μεγάλη πίεση. Πρέπει να το διασκεδάσουμε ακόμα περισσότερο και να απολαύσουμε τα παιχνίδια».

Για το αν είναι και για τον ίδιο μία δικαίωση: «Είναι μία πολύ μεγάλη δικαίωση. Πέρασα μία πολύ δύσκολη χρονιά πέρυσι και φέτος στην αρχή είχα κάποιους τραυματισμούς. Δεν κρύβομαι, δεν ήταν μόνο οι τραυματισμοί, δεν ήμουν και εγώ αντάξιος της ομάδας. Η συμμετοχή μου σε πολλούς αγώνες δεν ήταν αυτό που θα ήθελα. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, την κοπέλα μου, που με στήριξαν και έφτασα σε αυτό το επίπεδο που είμαι τώρα».

Για την αυτοκριτική που γίνεται στην ΑΕΚ: «Είναι πολύ μεγάλο πράγμα να βελτιώνεις τα λάθη σου. Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά ποτέ δεν κρυφτήκαμε. Στα λίγα άσχημα παιχνίδια κάναμε αυτοκριτική και είναι πολύ σημαντικό από τα λάθη να διορθώνεσαι και να βελτιώνεσαι σαν παίκτης και άνθρωπος».

Για τους πανηγυρισμούς και το κλίμα μεταξύ των παικτών: «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν Έλληνες παίκτες που ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα για να κρατούν τα αποδυτήρια. Έχουμε πολλούς ικανούς παίκτες αλλά και μεγάλες προσωπικότητες. Και οι ξένοι μας έχουν ξεχωριστή ποιότητα, μας βοήθησαν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, είναι εξαιρετικά παιδιά, δεθήκαμε πολύ γρήγορα και τα αποτελέσματα φαίνονται στον αγωνιστικό χώρο και στο πώς πανηγυρίζουμε».

Για το αν θέλει να ανανεώσει: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος στην ΑΕΚ. Έχω περάσει την καλύτερη χρονιά στην καριέρα μου και αυτό δεν το παραλείπω. Αν έρθει κάποια στιγμή μία πρόταση που θα ικανοποιεί την ομάδα κι εμείνα θα ήθελα να παίξω στο εξωτερικό. Έχω περάσει στην ΑΕΚ έναν πολύ όμορφο χρόνο, βελτιώθηκα ακόμα περισσότερο σαν παίκτης και άνθρωπος».

Για την κορυφαία εμφάνισή του στη σεζόν: «Νομίζω στον Παναιτωλικό».

Για τον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Δεν ξέρω για τον ΠΑΟΚ, εμείς δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι, το έχουμε αποδείξει σε 50 και πάνω αγώνες. Δεν το βλέπουμε έτσι. Στον τελικό είναι οι δύο καλύτερες ελληνικές ομάδες φέτος και αυτό που θέλουμε είναι να πάρουμε ακόμα ένα τρόπαιο. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν ισάξιο αντίπαλο. Στο πρωτάθλημα ήμασταν καλύτεροι στην έδρα μας ακόμα και με παίκτη λιγότερο. Στην Τούμπα δεν απειληθήκαμε, ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Ελπίζω να γίνει ένας όμορφος τελικός και αυτή τη φορά χωρίς επεισόδια».

Για την πιο άσχημη στιγμή της σεζόν: «Το ματς που χάναμε στην Τρίπολη. Ο Ολυμπιακός τότε είχε χάσει βαθμούς και θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε. Θα μας βοηθούσε ψυχολογικά και βαθμολογικά, αλλά χάσαμε δίκαια και μας είχε στενοχωρήσει. Και ο αποκλεισμός στην Ευρώπη μας κόστισε γιατί ήταν άδικος, αλλά είχαμε το πρωτάθλημα και επικεντρωθήκαμε εκεί».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Ακόμα δεν έχω μιλήσει με την ΑΕΚ, έχουμε ακόμα ματς μπροστά μας πολύ σημαντικά. Μετά τον τελικό θα κάνουμε κάποια συνάντηση για να συζητήσουμε».

Για το πού βελτιώθηκε η ΑΕΚ: «Σε σχέση με πέρσι βελτιώθηκε πάρα πολύ στο ότι μπαίναμε πιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι από τα πρώτα λεπτά. Όσο είμαι εδώ τα προηγούμενα χρόνια μας έλειπε αυτό. Δεν είχαμε διάρκεια, κάναμε ένα καλό ματς και μετά είχαμε κακή απόδοση. Φέτος και εκτός και εντός έδρας είχαμε το ίδιο πρόσωπο».

Πηγή: gazzetta.gr

Σχόλια