Ορεινός Αγώνας Γερανείων

Την Κυριακή 1 Απριλίου 2018 τριακόσιοι πενήντα (350) αθλητές και αθλήτριες  θα σταθούν στην αφετηρία για να τρέξουν στον 5ο Ορεινό Αγώνα Γερανείων  και στον 3ο
Ορεινό Δρόμο Περαίας Χώρας
που διοργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου, με την στήριξη του Δήμου και την συνδρομή συλλόγων και φορέων του Λουτρακίου και της Περαχώρας.

Η διαδρομή του “Ορεινού Αγώνα Γερανείων” μήκους 22 χλμ. είναι κοινώς αποδεκτή ως μια από τις πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες διαδρομές της Ελλάδας.

Η διαδρομή ξεκινώντας από τη θάλασσα (Πάρκο Ειρήνης) κινείται στην ανατολική πλευρά του βουνού και μπαίνοντας στο Χαρβάτι στο δασωμένο ορεινό όγκο του βουνού μας, διασχίζει την κορυφογραμμή  μέσα στο ελατοδάσος και κατηφορίζοντας από τα μοναστήρια Απ. Παύλου και Οσίου Παταπίου καταλήγει  στο παραλιακό Πάρκο Ειρήνης.

Το 92% της διαδρομής είναι μονοπάτι, το ψηλότερο σημείο της 1.048 μέτρα και η θετική υψομετρική 1380μ.
   
 Ο «Ορεινός Δρόμος Περαίας χώρας»  είναι διαδρομή 10 χιλιομέτρων με αφετηρία το Πάρκο Ειρήνης.  Ονομάστηκε Δρόμος Περαίας Χώρας γιατί το μονοπάτι στο πρώτο και ανηφορικό μέρος του κινείται πάνω στον αρχαίο, εγκαταλελειμμένο σήμερα, δρόμο που ένωνε από την αρχαιότητα μέχρι το 1950 σχεδόν, τον Ισθμό με την Περαία Χώρα. Διαδρομή με πολύ όμορφη θέα.

Η εκκίνηση των αγώνων θα γίνει στις  09.30 και οι τερματισμοί θα ξεκινήσουν για μεν τα 10 χλμ. στις 10.10 περίπου ενώ του αγώνα των 22 χλμ. λίγο μετά τις 11.00

Αναλυτική περιγραφή και περισσότερες πληροφορίες  στην ιστοσελίδα του αγώνα  agwnasgeraneiwn2018.blogspot.gr

Σχόλια