Προσφέρει τα μετάλλιά του στον Ερντογάν για να αφήσει ελεύθερους τους 2 στρατιωτικούς

Προσφέρει τα μετάλλιά του στον Ερντογάν για να αφήσει ελεύθερους τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις Φυλακές της Αδριανούπολης ο
παραολυμπιονίκης Σίμος Παλτσανιτίδης!

Οπως ανακοίνωσε χθες στο περιθώριο συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που έγινε μετά την παρέλαση μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παραχωρεί το ολυμπιακό μετάλλιο που πήρε στο Σίδνεϊ και δύο χρυσά μετάλλια από άλλους αγώνες στον πρόεδρο της Τουρκίας, προκειμένου να τους απελευθερώσει. «Ηρθα από τη μακρινή Χίο μόνο γι' αυτό το συλλαλητήριο, για να ενώσουμε τις φωνές απέναντι στην αδιαλλαξία της τουρκικής κυβέρνησης όσον αφορά τη φυλάκιση των δύο Ελλήνων.

Ηρθα εδώ ως αθλητής -επειδή έμαθα να αγωνίζομαι μέσα στα γήπεδα, αλλά μετά τα γήπεδα αποφάσισα να αγωνίζομαι και στη ζωή, έξω-, να δώσω τα δύο χρυσά μετάλλιά μου από αγώνες στον πρόεδρο της Τουρκίας, μαζί με το ολυμπιακό μετάλλιο που πήρα στο Σίδνεϊ, αρκεί να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα οι δύο αξιωματικοί» ανακοίνωσε ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος των ολυμπιονικών με αναπηρία και μέλος δράσεων για τη διεθνή εκεχειρία, που είχε βρεθεί στην εξέδρα δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο των Αθηνών για τη Μακεδονία.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν περί τα 70 άτομα με ελληνικές σημαίες και πανό με τις φωτογραφίες των δύο Ελλήνων, που έγραφε «Συμμετοχή - συμπαράσταση στους Ελληνες αιχμαλώτους». Μίλησαν επίσης ο απόστρατος στρατιωτικός που την οργάνωσε μέσω facebook Στυλιανός Κασσάρας και ο συντονιστής της δράσης Γεώργιος Δελμπίζης.

Σχόλια

Ο χρήστης Σπυρος Δαρσινός είπε…
Συγκινιτική η προσφορά αλλά ....θα προτιμούσαι δυό νησιά