Δήλωση της επικεφαλής του Μετώπου Νίκης, κ. Ραχήλ Μακρή, για την ίδρυση του «ΜεΡΑ25», του Γιάνη Βαρουφάκη

Το πολιτικό εγχείρημα του Γιάνη Βαρουφάκη, με την ίδρυση του DiEM25 — ως υπερεθνικό κόμμα – ομπρέλα, και τώρα του ελληνικού του
«παραρτήματος» ΜεΡΑ25, συμπυκνώνει και αναπαράγει σε πολιτικό επίπεδο όλη την αντιφατικότητα και τον εγωκεντρισμό που εκδήλωσε στο πεντάμηνο της καταστροφικής θητείας του στο Υπουργείο Οικονομικών.

Δεν ξεχνάμε τις μυστικές υπογραφές του Βαρουφάκη, με ημερομηνία 27-2-2015, που απέκρυψε από τους βουλευτές και τον λαό και χαντάκωσαν τη χώρα.

Η πρώτη υπογραφή Βαρουφάκη, στη Σύμβαση Παράτασης της Δανειακής του 2012 του Σαμαρά, δίπλα στην υπογραφή Στουρνάρα.

Η δεύτερη υπογραφή, μόνο του Βαρουφάκη στην Επιστολή προς τον Τόμας Βίζερ με τα προαπαιτούμενα της 5ης Αξιολόγησης του Μνημονίου 2 του Σαμαρά.

Με την επιστολή αυτή, Σόιμπλε - Βίζερ κρατούσαν ομήρους από την αρχή ολόκληρο το Μαξίμου (Τσίπρα, Βαρουφάκη, Παππά, Σαγιά), μέχρι τη Συνθηκολόγηση Ιουλίου 2015 και την υπογραφή τρίτου μνημονίου με την οποία έθεσαν την χώρα υπό καθεστώς αυξημένης εποπτείας, μέχρι να αποπληρώσει το 75% της ληφθείσας βοήθειας, ήτοι μέχρι το 2060.

Και όπως φάνηκε από τις δηλώσεις Βίζερ στους Δελφούς 2-3-2018, τους έχουν ακόμα όλους δεμένους για να συνεχίσει ο Τσίπρας με «παράταση» του τρίτου, σε τέταρτο Μνημόνιο και ο Βαρουφάκης να εμφανίζεται με κόμμα βασιλικότερος Ευρωπαϊστής της Μέρκελ και με χειρότερες θέσεις στα εθνικά από αυτές του Κοτζιά, καθώς ακούσαμε ότι: Η Συνεργασία Ελλάδας  Κύπρου – Ισραήλ, είναι επιβλαβής επειδή αφήνει απέξω την Τουρκία και ενισχύει την επιθετικότητά της.

Οι Σκοπιανοί πρέπει να μπορούν στο εσωτερικό να λέγονται Μακεδόνες με σύνθετη ονομασία, απέξω γιατί μοιράζονται ένα κομμάτι στη γεωγραφία της Αρχαίας Μακεδονίας γιατί αλλιώς, θα διαλυθούν από τους Αλβανούς στο Τέτοβο.

Ραχήλ Μακρή
Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής
Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης
www.metoponikis.gr

Σχόλια