Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Τρίπολη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, 6:00 μ.μ.
Αναχώρηση πούλμαν από
Περιβολάκια Κορίνθου 4.00 μ.μ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σφίγγει τη θηλιά του χρέους στο λαιμό του λαού. Ένα χρέος το οποίο δεν το δημιούργησε ο ίδιος ο λαός, αλλά του το φόρτωσαν με τις πολιτικές τους όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις, που σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης κεφαλαιοποίησαν επανειλημμένως τους τραπεζικούς ομίλους, στήριξαν τα μονοπώλια, συνέτριψαν μισθούς, δικαιώματα των εργαζομένων και εξαπέλυσαν φοροκαταιγίδα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί η λαϊκή οικογένεια να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, ούτε καν να καλύψει τις βασικές ανάγκες της.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση στήνει άλλη μια φιέστα με το «Αναπτυξιακό Συνέδριο» που θα πραγματοποιήσει στις 26 και 27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη. Το συνέδριο αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μας πείσει ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι με την ανάπτυξη που τη βαφτίζουν και «δίκαιη» θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και θα έχουμε όλοι δουλειά.
Εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε πολύ καλά όμως, το έχουμε ζήσει στο πετσί μας, τι σημαίνει επενδύσεις και επιχειρηματικότητα, ξέρουμε καλά ότι κανένας επιχειρηματίας δεν επενδύει για να δώσει θέσεις εργασίας και εισόδημα στους εργαζόμενους. Επενδύει για να βγάλει κέρδη. Για να γίνουν ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις είναι όρος οι εργαζόμενοι να γίνουν ακόμη πιο φθηνοί, πιο ευέλικτοι, πιο υποταγμένοι.
Το συνέδριο αφορά τους μεγαλοεπιχειρηματίες της Πελοποννήσου. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από αυτή την ανάπτυξη και πρέπει να δυναμώσουν τη πάλη τους ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα, για τη διεκδίκηση των απωλειών, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. 

Καλούμε κάθε μέλος του σωματείου, ιδιωτικό υπάλληλο, άνεργο του νομού, συνταξιουχικά σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τους συλλόγους των εμπόρων και όλο τον λαό της Κορινθίας να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο την Τρίτη 27 Φλεβάρη στην Τρίπολη, στην πλατεία Αγ. Βασιλείου, στις 6:00μμ.

Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος                                         Η γραμματέας
Παπαδάκη Μαρία                                Τσαρμπού Φρόσω
6945905730                                             6978039096

Σχόλια