Ραχήλ Μακρή: Με το άρθρο 25 του Μνημονίου 3, νομοθέτησαν τα επιδόματα θράσους στους Υπουργούς τους. Δεν λάμβανε επίδομα μόνο η Αντωνοπούλου

Μια ημέρα πριν από την εορτή του Δεκαπενταύγουστου, λίγα 24ωρα πριν από την προκήρυξη των εκλογών, με μια μικρή παράγραφο που
«παρείσφρησε» στο Πολυνομοσχέδιο 4336/2015, το οποίο με την σειρά του επικύρωσε την επώδυνη συμφωνία του Μνημονίου 3, αποφασίστηκε η «χορήγηση δαπανών διαμονής» και για τα μέλη της Κυβέρνησης (Υπουργούς, κτλ) που δεν είναι βουλευτές.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 25 του Πολυνομοσχεδίου η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποφάσισε την καταβολή αποζημίωσης για την διαμονή των εξωκοινοβουλευτικών Υπουργών, αναπληρωτών Υπουργών και λοιπών μελών της Κυβέρνησης, που δεν δηλώνουν μόνιμο τόπο κατοικίας την Αθήνα. Και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2015, προκειμένου να καλύψουν δύο πολιτικά στελέχη: Τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο.
Όσο για την κ. Αντωνοπούλου, που τώρα που πιάστηκε με την γίδα στον ώμο, θέτει τον εαυτό της στην κρίση του πρωθυπουργού και ζητά να κριθεί για το μηδενικό της έργο προς όφελος του λαού και της κοινωνίας.
Να ενημερώσουμε, ότι η πολιτική είναι πάνω από όλα ηθική και οι πολιτικοί όταν κατέχουν θεσμικές θέσεις και νομοθετούν για την κοινωνία μέτρα που καθιστούν τους πολίτες άστεγους, δεν μπορεί να εισπράττουν επιδόματα ενοικίων.
Φυσικά δεν περιμένουμε οι υπάλληλοι των ιδρυμάτων του levy, που ήρθαν στην χώρα μας με εντολή του διεθνούς διευθυντηρίου για να την αποτελειώσουν, να παραιτηθούν.
Ο μόνος που πρέπει και έχει καθήκον από το Σύνταγμα να τους παραιτήσει και να τους οδηγήσει στην δικαιοσύνη για τα εγκλήματα τους σε βάρος του πολιτεύματος και του λαού, είναι μόνο ο κυρίαρχος λαός.
Ραχήλ Μακρή
Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής
Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης
www.metoponikis.gr




Σχόλια