Γευσιγνωσίες στη Νεμέα: Οινοποιεία της εβδομάδας 29/1-4/2/2018 : Ζαχαριά & Μητραβέλα

Στο πρόγραμμά μας για τα “οινοποιεία της εβδομάδας” παρουσιάζουμε 2 ιστορικές οινικές οικογένειες της περιοχής: Την οικογένεια
Ζαχαριά και την οικογένεια Μητραβέλα !

Ο Ηλίας Ζαχαριάς, απόφοιτος της Γεωπονικής σχολής Αθηνών, συμπληρώνει πάνω από 40 χρόνια συνεχούς προσφοράς στα αμπελοοινικά δρώμενα της Νεμέας. Ξεκίνησε το 1974 προσφέροντας τις υπηρεσίες του στους Νεμεάτες αμπελουργούς και στη συνέχεια μπήκε στην παραγωγή κρασιού αποκτώντας ένα ιστορικό οινοποιείο της Νεμέας το οποίο και εκσυχρόνισε πλήρως το 2004. Σήμερα, έχοντας στο πλευρό του το γιό του Όθωνα σαν διευθυντή της εταιρίας και τη κόρη του Αγγελική σαν υπεύθυνη οινολόγο, παράγει πάνω από 15 ετικέτες κρασιού έχοντας πάντα σαν κύριο στόχο την ανάδειξη του Αγιωργίτικου αλλά και άλλων γηγενών ποικιλιών του Ελληνικού αμπελώνα όπως η Σκλάβα και η Μαυροδάφνη.

Το 1913, τα αδέρφια Μητραβέλα ιδρύουν στη Νεμέα ένα από τα πρώτα οινοποιεία της περιοχής. Το 1945 ο Ανδρέας Μητραβέλας αναλαμβάνει τα ηνία του οινοποιείου, εκσυχρονίζει τις εγκαταστάσεις και ξεκινά την οργανωμένη παραγωγή κρασιού από Αγιωργίτικο. Το 2003, 90 χρόνια μετά την ίδρυση, ο γιος του Κώστας συνεχίζει την παράδοση της οικογενειακής επιχείρησης στον ίδιο χώρο, στην αυλή του πατρικού του σπιτιού, μέσα στη πόλη της Νεμέας. Με απόλυτη πίστη στο Αγιωργίτικο οινοποιεί με σύγχρονες τεχνικές και εμφιαλώνει το πρώτο κρασί του κτήματος, για να φτάσουμε σήμερα, 105 ολόκληρα χρονια μετά, να μπορούμε να έχουμε σ ένα ποτήρι τη σύγχρονη οινική ιστορία της Νεμέας!

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ 7 ΕΤΙΚΕΤΩΝ

Θα δοκιμάσουμε συνολικά 7 ετικέτες από τα δύο οινοποιεία και θα έχουμε την ευκαιρία, μεταξύ των άλλων, να δούμε 5 διαφορετικές εκδοχές του Αγιωργίτικου αλλά και τη μοναδική Σκλάβα όπως και την τοπική εκδοχή της Μαυροδάφνης.

AGIORGITIKO BIO - Zacharias Vineyards
ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΕ ΜΑΥΡΟ, DER IN BLACK - Mitravelas estate
LEXIS N - Zacharias Vineyards
ΚΤΗΜΑ ΜΗΤΡΑΒΕΛΑ  - Mitravelas estate
LEXIS M - Zacharias Vineyards
ΠΑΛΙΑ ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙΑ OLD VINEYARDS - Mitravelas estate
ΣΚΛΑΒΑ / SKLAVA - Zacharias Vineyards

10€ ανά άτομο, ελάχιστος αριθμός ατόμων 4
Ενδεικτική διάρκεια: 30 λεπτά

Οι γευσιγνωσίες γίνονται στον Πολυχώρο του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας, Δερβενακίων 30 στη Νεμέα.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα ως Σάββατο 10.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00 & Κυριακή 10.00 - 17.00 Τηλ. 2746 022487
nemeawineland.com

Σχόλια