Πρεμιέρα την Τετάρτη για τους e-πλειστηριασμούς για ακίνητα άνω των 300.000 ευρώ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Από την προσεχή Τετάρτη (29/11) όπως όλα δείχνουν, θα βγαίνουν
στο σφυρί τα ακίνητα Ελλήνων πολιτών με ένα κλικ. 
Το φλέγον ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών-προαπαιτούμενο για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, γράφει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», θα πρωταγωνιστήσει στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, που επανεκκινούν την ερχόμενη εβδομάδα.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών, γράφει το ρεπορτάζ, έχουν κρούσει επανειλημμένως καμπανάκι στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης περί καθυστέρησης στη διεξαγωγή των λεγόμενων e-πλειστηριασμών. Άλλωστε, η υλοποίηση των άμεσων στόχων που έχουν τεθεί για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων, τα οποία κυμαίνονται συνολικά (στεγαστικά, καταναλωτικά, επιχειρηματικά) περί τα 105 δισ.ευρώ, κρίνεται επιτακτική για την αποφυγή της τέταρτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Όπως έχει κοινοποιηθεί από τραπεζίτες και στελέχη της κυβέρνησης, το πρώτο κύμα πλειστηριασμών θα αφορά σε ακίνητα άνω των 300.000 ευρώ. Σε αυτά συγκαταλέγονται από πολυτελείς βίλες και μεζονέτες μέχρι επαγγελματικές στέγες, γραφεία, θέσεις στάθμευσης, οικόπεδα κλπ.

Σχόλια