Οικονομική ενίσχυση του Λαογραφικού - Ιστορικού Μουσείου Κορίνθου από τη Βουλή των Ελλήνων

Η Βουλή των Ελλήνων, αναγνωρίζοντας την αδιάλειπτη παρουσία του Ιστορικού – Λαογραφικού Μουσείου
Βάσω Πετροπούλου - Παν. Γαρταγάνη στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της Κορίνθου μέσω των εκτενέστατων εκπαιδευτικών και επιστημονικών του δράσεων, ανακοίνωσε πως ανταποκρίνεται στο αίτημα του Μουσείου για χρηματοδότηση των αναγκών συμβάλλοντας με εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 10.000 ευρώ. 

Για την σημασία του έργου που επιτελεί το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου είχαν με παρέμβασή τους ενημερώσει το Γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας, Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Ψυχογιός και Γιώργος Τσόγκας, ενώ επιστολή στήριξης του αιτήματος του Μουσείου που συνοδευόταν με Απόφαση του ΔΣ είχε σταλεί και ο Δήμος Κορινθίων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κόρινθο πριν μερικούς μήνες, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ‘Παύλεια 2017’, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος είχε επισκεφθεί το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο και είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του για τα εκθέματα και το ευρύ πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί, καθώς και την ανάγκη ενίσχυσής του.

Γραφείο Τύπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κορινθίας


Σχόλια