ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΤΣΑΚΗΣ - "ΑΛΛΑΓΗ 2017" Συνδυασμός ρήξης- αλλαγής-προοπτικής

Η οικονομική κατάσταση στην πατρίδα μας τα τελευταία οκτώ χρόνια είναι σε όλους μας γνωστή


Οι λέξεις, κρίση, ακρίβεια, αναδουλειά, ρευστότητα, αβεβαιότητα, ανασφάλεια φόβος, απαισιοδοξία, είναι κυρίαρχες ανάμεσα στους διαλόγους, τους καθημερινούς στις οικογένειες των εργαζομένων κυρίως του ιδιωτικού τομέα αλλά και του δημοσίου.

Ανάμεσα στις οικογένειες των ελεύθερων επαγγελματιών, των οικογενειακών επιχειρήσεων, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αλλά και των μεγάλων.

Η οικονομική κρίση, γρήγορα μετατρέπεται σε κοινωνική κρίση, όπως έγινε στην πατρίδα μας και στην Κορινθία.

Οικονομική και κοινωνική κρίση, επηρεάζουν άμεσα όλες τις κοινωνικές ομάδες, επηρεάζουν τις αποφάσεις, τις πρωτοβουλίες, τον τρόπο σκέψης, κριτικής αντιμετώπισης της καθημερινότητας.

Όλοι γίναμε πιο ευάλωτοι, προσπαθούσαμε να βρούμε όπλα να αμυνθούμε χωρίς πολλές φορές να τα καταφέρνουμε.

Η κρίση στην πατρίδα μας, είχε επιθετικό χαρακτήρα γρήγορα και βίαια επεκτάθηκε παντού όπως ο ιστός της αράχνης.

Οι παθογένειες σχεδόν σε όλους τους τομείς και κυρίως σε αυτούς που έπρεπε να αντιμετωπίσουν την κρίση ήταν κυρίαρχες και η έλλειψη εθνικού, περιφερειακού και τοπικού σχεδίου, έμοιαζε περισσότερο με τον μύθο του Σίσυφου.

Η δική μας οικογένεια, τα μέλη του επιμελητηρίου Κορινθίας, μοιάζει με μια μεγάλη αλυσίδα, μια αλυσίδα με μικρούς και μεγάλους κρίκους, ισχυρούς αλλά και ευάλωτους.

¨Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης δεν καταφέραμε ως επιμελητήριο, να ισχυροποιήσουμε τους δεσμούς ανάμεσα μας, να γίνει η επιχειρηματική αλυσίδα, αλυσίδα προστασίας και αλληλεγγύης.

Ιμάντας ανάπτυξης για τον αγαπημένο και ευλογημένο νομό μας και τόπος ευημερίας για τους κατοίκους που ζουν, εργάζονται, επιχειρούν στην Κορινθία.

Ο συνδυασμός μας ΑΛΛΑΓΗ 2017, δεν έρχεται να βελτιώσει την εικόνα, του επιμελητηρίου. Έρχεται για να αλλάξει τα πάντα.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι συμμετέχουμε στις εκλογές, είναι να μιλάμε για ρήξεις και αλλαγές χωρίς να αλλάζουμε εμείς οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές.

Όλοι εμείς και εγώ προσωπικά έχουμε πεισθεί ότι τα ξύλινα τείχη σωτηρίας(ο Θεμιστοκλής είχε μιλήσει και εννοούσε τα πλοία, για την σωτηρία της Αθήνας),για να ακυρώσουμε εδώ στην Κορινθία τον μύθο του Σίσυφου, είναι η μεγάλη οικογένεια, η μεγάλη αλυσίδα των ανθρώπων που επιχειρούν από τους Αγίους Θεοδώρους μέχρι την Ζήρεια.

Η δική μας παράταξη προσδοκά να διαμορφώσει ένα νέο μορφωτικό και πολιτικό πεδίο όπου θα επανακαθορίζονται και θα βρούν νόημα, ταυτότητες, ρόλοι και σχέδια.

Η δική μας παράταξη προσδοκά να ανοίξει η αγορά του λόγου στην Κορινθία για να αξιοποιηθούν όλες οι ενέργειες, οι δυνάμεις της επιχειρηματικής αλυσίδας σε συνεργασία με όλους τους φορείς του Νομού μας.

Η δική μας παράταξη προσδοκά να συμβάλλει στην ανάδειξη του τόπου και του χώρου έτσι ώστε να γίνει ελκυστικός ο νομός μας, να ζει κανείς, να δημιουργεί, να παράγει, να επενδύει.

Τα τελευταία χρόνια όλοι μιλούν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κορινθίας,Πολλοί φορείς παρευρίσκονται σε διάφορα και μάλλον αδιάφορα αναπτυξιακά συνέδρια,χωρίς καμία συνέχεια.

Η δική μας παράταξη προσδοκά το επιμελητήριο να γίνει το κέντρο αναφοράς και σχεδιασμού για την οικονομική και επιχειρηματική ανασυγκρότηση του νομού μας.

Η μεγαλύτερη σήμερα αδυναμία και καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της κρίσης ήταν η μη συντονισμένη σύνδεση της οικονομίας της αγροδιατροφής, της μεταποίησης με την οικονομία του τουρισμού, των υπηρεσιών, της μικρής και μεσαίας βιοτεχνίας,του περιβάλλοντος και της οικολογίας.

Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας.

Η παράταξη μας τις επόμενες ημέρες σε μια ανοικτή συζήτηση θα παρουσιάσει τις θέσεις και τον σχεδιασμό για την υλοποίηση του προγράμματος ΑΛΛΑΓΗ 2017,
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΤΣΑΚΗΣ
Επικεφαλής του συνδυασμού "Αλλαγή 2017"
για το επιμελητήριο Κορινθίας

Σχόλια