Δημήτρης Ραψωματιώτης: Να εμπνεύσουμε τους 25άρηδες

Στην Ελλάδα της κρίσης, η κοινωνία μας βάλλεται καθημερινά από τα προβλήματα που έχει επιφέρει  η οικονομική
δυσπραγία.


Οι αρχές και οι αξίες που αποτελούν πλέον έννοιες άγνωστες για τους πολλούς και αμφισβητούνται στην πράξη, συνδυαζόμενες με το αρνητικό κλίμα που «βομβαρδίζει» καθημερινά με έξοδα, φόρους και πολλές άλλες οικονομικές υποχρεώσεις αλλά και η ανεργία, δημιουργούν μεγάλη ανασφάλεια κυρίως στους νέους ανθρώπους.

Αποτέλεσμα, οι νέοι μας να απασχολούνται είτε σε δουλειές περιστασιακές που αποτελούν μια λύση πρόσκαιρης κι αγωνιώδους επιβίωσης είτε να στέκουν «παραιτημένοι»  και αμέτοχοι από την δημιουργική δράση, αναλώνοντας τον χρόνο τους στις καφετέριες  και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κι όμως, υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι  νέοι άνθρωποι, με σπουδές, με γνώσεις πολλές και εξειδικευμένες, που έχουν δυνατότητες και όνειρα και δεν τους δίνεται η ευκαιρία να προχωρήσουν. Παραμένουν ανεκμετάλλευτες εφεδρείες.

Αυτούς λοιπόν τους νέους ανθρώπους, το πιο δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας μας, πρέπει να τους αγκαλιάσουμε, να τους ακούσουμε, να τους βοηθήσουμε να βάλουν τα θεμέλια στα όνειρά τους, να τους αφήσουμε να κάνουν το μεγάλο βήμα μπροστά, νιώθοντας ταυτόχρονα τη δική μας ανάσα πίσω, για στήριξη ,ασφάλεια και βοήθεια.

Μόνο έτσι θα γυρίσει το κλίμα. Μόνο όταν εμπνεύσουμε τους σημερινούς 25αρηδες θα κερδίσουμε το αύριο, αφήνοντας τους να χαράξουν εκείνοι το δρόμο και να γίνουν καθοδηγητές  μας.

Για να πάει ένα βήμα πιο μπροστά η πατρίδα.

Για να φτιάξουν τη δική τους νέα κοινωνία  που σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερη από αυτή που οικοδομήσαμε  εμείς τις τελευταίες δεκαετίες.

Αυτούς τους νέους εμείς στηρίζουμε, αυτούς θα αναδείξουμε και θα προωθήσουμε την επόμενη ημέρα των εκλογών, ως νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου.

 

Δημήτρης Ραψωματιώτης
Υποψήφιος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας
Με τον Συνδυασμό «Επιχειρηματική Συνεργασία για το αποτέλεσμα»

Σχόλια