Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με 68 συλλήψεις στην Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε
(23.6.2017), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια εβδομήντα οκτώ (878) άτομα, εκ των οποίων τα εξακόσια πενήντα τέσσερα (654) ήταν ημεδαποί και διακόσια είκοσι τέσσερα (224) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια τριάντα έξι (736) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν είκοσι ένα (121) άτομα, από τα οποία εβδομήντα πέντε (75) ήταν ημεδαποί και σαράντα έξι (46) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα οκτώ (68) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Επτά (7) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Τρεις (3) ημεδαποί στην Αργολίδα, για ναρκωτικά και ο ένας εξ αυτών και για κλοπή.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οκτώ (8) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Μία (1) αλλοδαπή στην Αρκαδία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για κλοπή.
Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για κλοπές.
Ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Τελωνιακού Κώδικα.
Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για ναρκωτικά.
Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Τρεις (3) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τρεις (3) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
Πέντε (5) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπές ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για απόπειρα κλοπής.
Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τέσσερις (4) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 27.5.2017, στο Ναύπλιο Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας (1) ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπής, που είχε γίνει την 21.6.2017, στην Τρίπολη Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας (1) ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει την 22.6.2017, στην Κόρινθο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται μίας (1) 45χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπών σε οικίες, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 20.6.2017 έως 22.6.2017, σε τοπικές κοινότητες του Μονεμβάσιας Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί, ένας 39χρονος και μία 34χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 17/18.6.2017, στη Σπάρτη Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται μίας (1) 34χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες εξήντα επτά (367) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έντεκα (11) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

Μικροποσότητα κάνναβης, -4- ναρκωτικά δισκία και -210- μέτρα καλώδιο ρεύματος και δίκυκλη μοτοσικλέτα, στην Αργολίδα.

Μικροποσότητα κάνναβης και -3- ναρκωτικά δισκία, στην Κορινθία.

Ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -491- γραμμαρίων και μικροποσότητα κάνναβης, στη Λακωνία.

Μικροποσότητα κοκαΐνης, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Σχόλια