Τσίπρας: Προανήγγειλε ελαφρύνσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Προωθείται ο σχεδιασμός για συνολική ελάφρυνση στους λογαριασμούς του ρεύματος, είπε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της
συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά στις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, λέγοντας ότι «αυτός ο χειμώνας ήταν ίσως βαρύτερος από τους προηγούμενους και είχαμε αύξηση στην κατανάλωση ρεύματος που επιβάρυνε τους λογαριασμούς αναντίστοιχα».

«Θα προχωρήσουμε άμεσα σε αναδιάρθρωση των κλιμάκων των τιμολογίων και ταυτόχρονα το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε ουσιαστικά και την επιβάρυνση των καταναλωτών στο κοινωνικό τιμολόγιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Αιχμή του δόρατος στην αναπτυξιακή πολιτική της χώρας η ενέργεια»

Ο στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα ένας διεθνής ενεργειακός και διαμεκακομιστικός κόμβος, ως σταυροδρόμι τριών Ηπείρων, αλλά και ένας κόμβος ειρήνης και σταθερότητας σε μία εύθραυστη περιοχή, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ενέργεια είναι η «αιχμή του δόρατος» της αναπτυξιακής πολιτικής για την επόμενη μέρα και η προστασία του περιβάλλοντος απαράβατη προϋπόθεση για μία δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, ανέφερε ο πρωθυπουργός και ιδιαίτερα για τον τομέα της ενέργειας επισήμανε ότι μπορεί να αναβαθμίσει τη γεωπολιτική ισχύ της Ελλάδας.

Τα επόμενα βήματα

Όπως είπε ο ίδιος:

* Εξελίσσεται γρήγορα η κατασκευή του TAP. Προχωρά με ταχύτητα ενός χιλιομέτρου την ημέρα.

* Προχωρά η επένδυση στη Ρεβυθούσα και η κατασκευή πλωτής μονάδας LNG στην Αλεξανδρούπολη.

* Επεκτείνεται μέσω TAP η χρήση φυσικού αερίου σε νέες περιοχές στην Ελλάδα.

* Υπογράψαμε κοινή συμφωνία για τον East Med, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ισραήλ στην Ευρώπη.

* Προχωρά ο αγωγός μεταξύ Ελλάδας - Βουλγαρίας.

* Προωθείται η ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας. Διερευνώνται οι μορφές συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

* Η ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής - Κυκλάδων αποτελεί έργο υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Οι χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας

Η διασύνδεση των νησιών και το νέο πλαίσιο για τις ΑΠΕ διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις ώστε μέχρι το 2020 να μηδενιστούν οι χρεώσεις των ΥΚΩ, οι οποίες επιβαρύνουν σήμερα όλους τους καταναλωτές.

madata.gr

Σχόλια