Αυτοί είναι οι δύο κατηγορούμενοι για παιδική πορνογραφία στην Ηλεία (ΦΩΤΟ)

Ένας 40χρονος και ένας 32χρονος κρατούνται από την περασμένη εβδομάδα στην Ηλεία με τις κατηγορίες της παιδικής πορνογραφίας και σήμερα η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα
τις φωτογραφίες τους. Οι δύο κατηγορούμενοι είναι από την Αλβανία και είχαν μπει παράνομα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αμαλιάδας, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες δύο ανδρών υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 40 και 32 ετών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις 23-5-2017 στην Ηλεία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας. 

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη μεταξύ άλλων, για τις αξιόποινες πράξεις :

της πορνογραφίας ανηλίκων (παραγωγή, δημοσίευση και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας) κατ΄ εξακολούθηση μέσω πληροφοριακών συστημάτων και κατά συνήθεια με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του,
της προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους κατ΄ εξακολούθηση,
των πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων (εξώθηση ανηλίκου να συμμετάσχει σε πορνογραφικές παραστάσεις με τη χρήση εξαναγκασμού και απειλής, όπου ο παθών δεν συμπλήρωσε το δωδέκατο έτος της ηλικίας του) κατ΄ εξακολούθηση και της άμεσης συνέργειας στις παραπάνω πράξεις.

Πρόκειται για τον Κεμάλ Μπάλα του Χαμίντ και Μάρζε (1-8-1977 στην Αλβανία)


και τον  Χασάν Πρέντσι του Βασίλ και της Σερβέτ (22-9-1985 στην Αλβανία).


Οι δύο άντρες συνελήφθησαν, στις 23 Μαΐου το μεσημέρι, σε περιοχή της Ηλείας και  σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 40χρονος χρησιμοποιώντας διαφορετικά προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, συνομιλούσε με ανήλικα κορίτσια, τα οποία έπειθε να του αποστέλλουν βίντεο και φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο.

Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας στην οικία του 40χρονου, βρήκαν και κατέσχεσαν το κινητό του τηλέφωνο, που περιείχε περισσότερες από 500 φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη και 32χρονος, ο οποίος γνώριζε για το πορνογραφικό υλικό και διευκόλυνε τη δράση του 40χρονου.

Σχόλια