Εκλογές Γαλλία 2017: Μακρόν και Λεπέν θα «κονταροχτυπηθούν» στο δεύτερο γύρο

Προεδρικές εκλογές Γαλλία 2017: Σε ολονύχτιο θρίλερ εξελίχθηκε η εκλογική αναμέτρηση στη Γαλλία, με τη Μαρίν Λεπέν και τον Εμανουέλ Μακρόν να περνούν στο
δεύτερο γύρο δίνοντας μάχη για την πρωτιά ψήφο - ψήφο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (24/4)

Ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν περνούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας με 46 εκατομμύρια ψήφους καταμετρημένες έως τώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Τα τελικά αποτελέσματα
Σύμφωνα με το υπουργείο των Εσωτερικών στη Γαλλία, τα τελικά αποτελέσματα για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών διαμορφώνονται ως εξής:

Εμανουέλ Μακρόν 23,75%
Μαρίν Λε Πεν 21,53%
Φρανσουά Φιγιόν 19,91%
Ζαν Λικ Μελανσόν 19,64%
Νωρίτερα στο 99% της καταμέτρησης, ο Μακρόν λάμβανε 23,82% και η Λεπέν 21,57%, ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν 19,95% και ο ακροαριστερός Ζαν-Λικ Μελανσόν 19,5%.

Μακρόν: Θέλω να είμαι ο πρόεδρος των πατριωτών απέναντι στην απειλή των λαϊκιστών
«Σε έναν χρόνο αλλάξαμε την εικόνα της γαλλικής πολιτικής», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν μπροστά στους ενθουσιώδεις υποστηρικτές του.
«Θέλω να είμαι ο πρόεδρος των πατριωτών απέναντι στην απειλή των λαϊκιστών», είπε ο κεντρώος προεδρικός υποψήφιος που εξέφρασε την επιθυμία να συγκροτήσει μία πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να κυβερνήσει με νέα πρόσωπα.
«Άκουσα τις επιθυμίες σας για την πραγματική αλλαγή...θα μεταφέρω την φωνή της ελπίδας για τη χώρα μας και την Ευρώπη», είπε δηλώνοντας ότι έχει την βούληση να δώσει νέα ώθηση στο ευρωπαϊκό σχέδιο.

Λεπέν: Πάμε για τη μεγάλη αλλαγή
Από το προπύργιό της στην πόλη Ενέν Μπομόν, η Μαρίν Λεπέν ευχαρίστησε τους οπαδούς της που της έδωσαν τη νίκη για το δεύτερο γύρο.
«Θέλω να εκφράσω σε εσάς εκλογείς πατριώτες την πιο βαθιά μου ευγνωμοσύνη. Η πρώτη φάση που θα μπορέσει να οδηγήσει τους Γάλλους στην προεδρία, ξεπεράστηκε. Αυτό το αποτέλεσμα είναι ιστορικό.
Από εδώ και στο εξής έχω την ευθύνη της υπεράσπισης του γαλλικού έθνους, της ενότητάς του, της ασφάλειας, της κουλτούρας του, της ευημερίας και της ανεξαρτησίας».
«Δεν διέφυγε από κανέναν Γάλλο», πρόσθεσε, «ότι το σύστημα προσπάθησε με όλα τα μέσα να καταπνίξει τη μεγάλη πολιτική συζήτηση που θα έπρεπε να ήταν αυτή η εκστρατεία. Θα λάβει όμως χώρα τώρα αυτή η πολιτική συζήτηση- αντιπαράθεση. Οι Γάλλοι θα πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία που τους δίνεται γιατί η μεγάλη πρόκληση αυτής της εκστρατείας είναι η άγρια παγκοσμιοποίηση που θέτει σε κίνδυνο τον πολιτισμό μας.
Είτε συνεχίζουμε στο δρόμο μιας ολοκληρωτικής απορρύθμισης, χωρίς σύνορα και χωρίς ασφάλεια, με πολλές συνέπειες όπως η μετανάστευση, ο άνισος διεθνής ανταγωνισμός, η ελεύθερη κυκλοφορία των τρομοκρατών.
Η άλλως επιλέγετε τη Γαλλία με τα σύνορά της και την ασφάλεια. Αυτό που σας προτείνω είναι η μεγάλη αλλαγή», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν μπροστά στους γεμάτους ευφορία οπαδούς της.

newsbomb.gr

Σχόλια