Η Μαίρη Γκαζιάνη η πρώτη καλεσμένη στις “Λέξεις” του Χρίστου Φρούσιου

Η Μαίρη Γκαζιάνη εγκαινιάζει την εκπομπή ΛΕΞΕΙΣ του Χρίστου Φρούσιου στον STREET RADIO αυτή την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου. Η γνωστή ζωγράφος, συγγραφέας, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια θα δοκιμαστεί στο
“παιχνίδι των Λέξεων” και θα αποκαλύψει ποια είναι τα νέα της σχέδια. 



Λίγα λόγια για τη Μαίρη. Γεννήθηκε στα Ιωάννινα και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και ζει μέχρι σήμερα. Εργάσθηκε για αρκετό διάστημα στην Apha Bank. Την κέρδισε όμως ο κόσμος της τέχνης και συγκεκριμένα η ζωγραφική. Πήρε τα πρώτα της μαθήματα από το ζωγράφο Γιώργο Σεκόφσκι.

Μετά από αμέτρητες ώρες ζήλου, υπομονής και επιμονής, το Μάιο 2010 τα έργα της παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά σε ατομική έκθεση. Ακολούθησαν άλλες τέσσερις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, Καλαμάτα τον Δεκέμβρη 2011, στην Σκόπελο τον Αύγουστο 2012, στην Νάουσα τον Απρίλιο 2013 και στα Ιωάννινα τον Ιούνιο 2013. Τον Ιούλιο 2013 έλαβε μέρος στην Ελληνοτουρκική έκθεση ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε στην Ίμβρο και τον Αύγουστο 2015 στο Τσανάκκαλε. Τον Ιούλιο του 2016 έλαβε μέρος στην εικαστική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ “Love the Strays” στην Πάρο. Επίσης έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Λάδι σε καμβά όλοι οι πίνακές της και πολυθεματικοί.

Η έμπνευση όμως δεν σταματάει εδώ. Η ποίηση της κτυπά την πόρτα και το ταξίδι στην συγγραφή ξεκινά. Έτσι αρχίζει να καταγράφει το στιγμιαίο συναίσθημά της στην ποιητική συλλογή με τίτλο «ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ...» που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2012 από τις εκδόσεις βιβλιοπωλείο Άβακας. Τον Σεπτέμβρη 2013 κυκλοφορεί το πρώτο της μυθιστόρημά με τίτλο ΕΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ από τις εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία και τον Ιούνιο 2014 το μυθιστόρημα ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ από τις εκδόσεις Όστρια. Το παραμύθι της ΤΟ ΨΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο “Παραμύθια και Μαμάδες” από τις εκδόσεις Βερέττα 2015. Σύντομα κυκλοφορεί το καινούργιο της βιβλίο “Άλικα Βήματα”.

Η Μαίρη Γκαζιάνη παράλληλα γράφει στίχους. Είναι η δημιουργός των στίχων του τραγουδιού “Για όλα αυτά που είσαι” σε μουσική Σάκη Τσιλίκη, “Απόψε” σε μουσική Γιάννη Βαμβακάρη, “Μαζί μου σε θέλω” σε μουσική και ερμηνεία Χλόης Λάμπρου και  «Το λάθος» σε μουσική Ελένης Μπελιμπασάκη και ερμηνεία Βασίλης Διαμάντης.

Την συναντάμε ως δημοσιογράφο να συνεργάζεται με την διαδικτυακή εφημερίδα www.Now24.gr πραγματοποιώντας αμέτρητες συνεντεύξεις που της παραχωρούν καλλιτέχνες, επιστήμονες, συγγραφείς κλπ.

Υπήρξε ραδιοφωνική παραγωγός στο διαδικτυακό ραδιόφωνο Magic Radio Live την περίοδο 2012-2013.

Η τηλεόραση μπαίνει στη ζωή της από τον Σεπτέμβρη του 2016. Συμμετέχει στην τηλεοπτική εκπομπή ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ που μεταδίδεται από την “Τηλεόραση Αιγαίο”.

Λατρεύει τη φωτογραφία. Διατέλεσε δραστήριο μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (ΕΦΕ) και έλαβε μέρος σε εκθέσεις και διαγωνισμούς, με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της. 

Πάθος της το θέατρο και ο χορός γιατί εκφράζεται μέσα από την “κίνησή” τους… όταν δεν γράφει…


Πολυδιάστατη και πολυσχιδής η Μαίρη Γαζιάνη μας θα αποκαλύψει τα  σχέδια της στην εκπομπή ΛΕΞΕΙΣ του Χρίστου Φρούσιου στον STREET RADIO.  Είναι όμορφα και ενδιαφέροντα γιατί ξέρει να επιλέγει!

 Την απολαμβάνουμε λοιπόν ζωντανά αυτή την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στο www.streetradio.gr.


Σχόλια