14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου, «Κόρινθος 2016»

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Πρόεδρος του Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας» Παύλος Καράγιωργας καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Κορινθίων Συγγραφέων και εκπαιδευτικός
Ιωάννης Μπάρτζης,  έδωσαν από κοινού συνέντευξη τύπου, στο Δημαρχείο Κορίνθου, την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016, στις 11.00 π.μ., με θέμα το 14ο  Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου, «Κόρινθος 2016».

Ο Δήμαρχος Κορινθίων στη τοποθέτησή του ευχαρίστησε κατ΄ αρχήν τα ΜΜΕ που καλύπτουν σημαντικές δραστηριότητες του Δήμου μας. Ο Αλέξανδρος Πνευματικός είπε ότι «με την σημερινή συνέντευξη θέλουμε όλοι μας να τονίσουμε τη σημασία  που διαδραματίζει το Φεστιβάλ  Θεάτρου για την πόλη μας».
Υπογράμμισε, ότι η άφιξη των θεατρικών θιάσων θα αναδείξει άλλη μια φορά τη σπουδαία δουλειά των ερασιτεχνών ηθοποιών,  των οποίων  η απόδοση  είναι εφάμιλλη, αν όχι ανώτερη πολλές φορές, από αντίστοιχες επαγγελματικές παραστάσεις.
Ενημέρωσε επίσης ο Δήμαρχος ότι εφέτος θα υπάρξουν και προ-φεστιβαλικές εκδηλώσεις, όπου την πρώτη ημέρα (30 Ιουλίου)  θα γίνει έκθεση χαρακτικής Κυπρίων δασκάλων και την επομένη (31 Ιουλίου), θα παρακολουθήσουμε την παράσταση που παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία  το 3ο Γυμνάσιο Κορίνθου, στο 9ο Φεστιβάλ μαθητικού Θεάτρου, «το Μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Παρότι, όπως είπε ο Δήμαρχος, οι θέσεις του Δημοτικού θεάτρου  είναι λίγες και δεν μπορούν να ικανοποιήσουν όλους τους θεατές, κάλεσε  τους συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν και να χειροκροτήσουν, όπως κάνουν χρόνια τώρα όλες τις παραστάσεις. Για να ξεπεραστεί το πρόβλημα της χωρητικότητας, επεσήμανε, ότι προχωράει ο σχεδιασμός για την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του ανοικτού θεάτρου των Εξαμιλίων «Μίκης Θεοδωράκης», μετά τις καταστροφές που υπέστη από βανδαλισμούς.
Ευχαρίστησε εν συνεχεία, τόσο τον Παύλο Καράγιωργα όσο και τον Ιωάννη Μπάρτζη για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν για να αξιολογήσουν και να  επιλέξουν  μετά από πολύ κόπο και χρόνο τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις των υποψηφίων  θεατρικών σχημάτων.

Τέλος έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας πως, ο Δήμος Κορινθίων θα συνεχίσει να στηρίζει , όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια, το Φεστιβάλ  Θεάτρου του οποίου η δραστηριότητα συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο στα θεατρικά και εν γένει στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Το Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο με την αρωγή του Δήμου Κορινθίων, θα διεξαχθεί από 31 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης» (Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη), με τη συμμετοχή θεατρικών ομάδων  από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι παραστάσεις θα ξεκινούν  κάθε ημέρα στις  9.00 μ.μ. και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Σχόλια