Τατούλης: Δεν αστειεύομαι με το θέμα των προσφύγων στην Πελοπόννησο και η Κυβέρνηση το ξέρει πολύ καλά

Άστραψε και βρόντηξε ο περιφερειάρχης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να μην τηρήσει την συμφωνία που έκανε με την περιφέρεια Πελοποννήσου και όπως είπε, ενημερώθηκε πριν λίγες ημέρες ότι στην ΒΙΠΕ Τρίπολης θα εγκαταστήσουν πολύ μεγάλο αριθμό προσφύγων.
Αντιδράσαμε αμέσως, δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης, που επικοινώνησε με τον Δημήτρη Βίτσα και συμφώνησαν να συναντηθούν επιστρέφοντας ο υπουργός από το εξωτερικό.

"Δεν αστειεύομαι με το θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων στην Πελοπόννησο και η Κυβέρνηση το ξέρει πολύ καλά αυτό" δήλωσε ευθύς εξαρχής ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε έκτατη συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 και τόνισε ότι κατά τη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα υπήρξε μια συμφωνία τεσσάρων σημείων επί των αρχών, η οποία θα τηρηθεί απαρέγκλιτα.
"Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση στην Κυβέρνηση να προβεί σε μονομερείς ενέργειες, έστω και κάτω από πίεση. Εμείς δεν θα δεχθούμε τίποτα περισσότερο από αυτά που συμφωνήσαμε. Σε διαφορετική περίπτωση η αντίδρασή μας θα είναι προς κάθε κατεύθυνση" υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με αυτή τη συμφωνία:
"α) Συνολικά ο αριθμός των προσφύγων που θα εγκατασταθούν στην Πελοπόννησο (σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες) δεν θα ξεπερνούν τις 2000 και η κατανομή τους θα γινόταν αναλογικά σε όλη την Περιφέρεια.
β) Ο χώρος εγκατάστασης θα είναι στεγασμένος και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργηθεί hot spot
γ) Θα αυξηθεί η αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής
δ) θα ενισχυθούν οι υγειονομικές υπηρεσίες".

"Απαιτούμε να τηρήσει τη συμφωνία η Κυβέρνηση" τόνισε ακολούθως ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι η Περιφερειακή αρχή δεν πρόκειται ποτέ να αφήσει ξέφραγο αμπέλι την Πελοπόννησο και θα συνεχίσει να στηρίζει τους Πελοποννήσιους πολίτες. Είναι πάγια η θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι θα τηρηθεί απόλυτα η νομιμότητα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πριν 6-7 ημέρες δόθηκε εντολή για εγκατάσταση μεγάλου αριθμού προσφύγων στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης. "Αντιδράσαμε αμέσως και επικοινωνήσαμε με τον κ. Βίτσα, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό και προγραμματίσαμε νέα επικοινωνία κατά την επιστροφή του. Δεν θα γίνει καμία παρέκκλιση από τη συμφωνία, η εκτέλεση της οποίας όπως είχε συμφωνηθεί θα ήταν στην  ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του κ. Βίτσα".
"Εξαρχής σημειώσαμε την εθνική μας υποχρέωση για την αντιμετώπιση του προβλήματος και είχαμε σαφές πλάνο για την αντιμετώπισή του. Ειδικότερα για την περιοχή της Κορινθίας εκφράσαμε την ευαισθησία μας για την επιβάρυνσή της με το Κέντρο Κράτησης" πρόσθεσε ο κ. Τατούλης και επανέλαβε ότι "ήμασταν οι πρώτοι που εντοπίσαμε το πρόβλημα της εμπλοκής των ΜΚΟ και επαναλαμβάνω ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε την εμπλοκή τους στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος στην Πελοπόννησο". 



Σχόλια