Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν 59 άτομα, προσήχθησαν 140 και έγινε έλεγχος σε 902

Συνελήφθησαν πενήντα εννέα άτομα, κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με στόχο την
αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Συνολικά έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια δύο άτομα, και σε επτακόσια δεκατρία οχήματα, ενώ προσήχθησαν εκατόν σαράντα άτομα.

Οι συλληφθέντες βαρύνονται με τα κατά περίπτωση αδικήματα, της παράνομης οπλοκατοχής, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των δημοσίων κτημάτων, για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ δέκα εκ των συλληφθέντων είναι αλλοδαποί που διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εξιχνιάστηκαν, από την ασφάλεια Ναυπλίου μία περίπτωση κλοπής, που είχε γίνει στις 2 Φεβρουαρίου 2016 στο Ναύπλιο. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μίας 28χρονης Ρουμάνας για κλοπή.

Επιπλέον, από την ασφάλεια Σπάρτης εξιχνιάστηκε, μία περίπτωση κλοπής σε όχημα, που είχε γίνει στις 13 Απριλίου 2016 στην Σπάρτη και για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 34χρονου Έλληνα για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει και ακόμη ένα άγνωστο άτομο.

Ακόμη, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες εννέα παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, επτά παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και τρεις παραβάσεις για στέρηση αδείας μουσικών οργάνων, ενώ κατασχέθηκαν ένα ξύλινο ρόπαλο, μια μεταλλική ράβδο και δύο κυνηγητικά όπλα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Σχόλια