H Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου καταργεί αποφάσεις του Δήμου Πάτρας που ελαφρύνουν λαϊκές οικογένειες

Με μία καταφανή απόφαση υπέρ των επιχειρήσεων και κατά των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων της Πάτρας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου εφαρμόζει πιστά τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης καταργώντας την ελάχιστη δυνατότητα του Δήμου Πάτρας να
ελαφρύνει τους δημότες.

Συγκεκριμένα, κατάργησε απόφαση της Δημοτικής Αρχής της πόλης να απαλλάξει από τα δημοτικά τέλη τους κατοίκους των περιοχών γύρω από το ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας και του Βιολογικού Καθαρισμού καθώς και την απόφαση να ενταχθούν στον ανώτερο συντελεστή 4,5% των τελών μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις.

Η Δημοτική Αρχή Πάτρας αναφέρει ότι θα παρέμβει, αξιοποιώντας τις ελάχιστες δυνατότητες που της παρέχει το θεσμικό πλαίσιο και η αστική νομοθεσία, για να ανατρέψει αυτή την απόφαση καθώς είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί με όλα τα μέσα τα λαϊκά συμφέροντα.

Αναλυτικά, σε δελτίο Τύπου του Δήμου Πάτρας αναφέρεται: «Με απόφασή του ο ασκών καθήκοντα γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου έκανε δεκτή την ένσταση που κατέθεσαν το Επιμελητήριο Αχαΐας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών Νομού Αχαΐας, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, η Ένωση Ξενοδόχων Περιφέρειας Πατρών, ο Νίκος Μανιατόπουλος και το Ολύμπιον Θεραπευτήριο Γενική Κλινική Πατρών ΑΕ, για την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που καθόρισε το ύψος των ανταποδοτικών τελών για το έτος 2016.

Συγκεκριμένα ακύρωσε την πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των κατοίκων των περιοχών γύρω από το ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας και του Βιολογικού Καθαρισμού.

Ακύρωσε επίσης την ένταξη στον ανώτερο συντελεστή 4,5% των μεγάλων βιομηχανικών μονάδων και των άλλων μεγάλων επιχειρήσεων (Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ξενοδοχεία, Ιδιωτικές κλινικές και Θεραπευτήρια, πολυκαταστήματα κ.λπ.), που το εμβαδόν τους είναι πάνω από 6.000 μέτρα.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Πάτρας, μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Με αυτή την απόφαση, κράτος και κυβέρνηση μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παίρνουν σαφή θέση, στηρίζουν τις ενστάσεις και τα συμφέροντα των φορέων των βιομηχάνων και των μεγαλοεπιχειρηματιών, ζητώντας να ενταχθούν στο μειωμένο συντελεστή 2,7%.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν καταργεί τους αντιδραστικούς νόμους, αλλά τους χρησιμοποιεί για να συνεχίσει την ίδια πολιτική.

Επιδιώκει με όλα τα μέσα να αφαιρέσει και την ελάχιστη δυνατότητα της Δημοτικής Αρχής να ελαφρύνει τους δημότες, των οποίων η καθημερινή τους ζωή επιβαρύνεται από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και του Βιολογικού, από τα δημοτικά τέλη.

Ταυτόχρονα, σπεύδει με ιδιαίτερο ζήλο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των φορέων των βιομηχάνων των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μεγαλοξενοδόχων και να εντάξει στο μειωμένο συντελεστή 2,7% 38 μεγάλες επιχειρήσεις, που παρουσιάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη και την περίοδο της κρίσης που ο λαός και οι ανάγκες του τσακίζονται.

Η Δημοτική Αρχή θα παρέμβει, αξιοποιώντας τις ελάχιστες δυνατότητες που της παρέχει το θεσμικό πλαίσιο και η αστική νομοθεσία, για να ανατρέψει αυτή την απόφαση.

Είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την ίδια συνεπή πορεία της και να υπερασπιστεί με όλα τα μέσα τα λαϊκά συμφέροντα. Καλεί το λαό της περιοχής να βγάλει τα συμπεράσματά του, να καταδικάσει και να ανατρέψει με την πάλη του την αντιλαϊκή πολιτική κράτους και κυβέρνησης». 

Σχόλια