Η Δημοτική Σύμβουλος Ιωάννα Φιλντίση - Σιαμπλή καταγγέλλει τον Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ της ΝΔ στη Νεμέα Κώστα Καρυώτη για αδιαφάνεια και ''εκλογομαγειρέματα''

Πριν λίγο λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου από την κα Ιωάννα Φιλντίση – Σιαμπλή,  Δημοτική Σύμβουλο στον Δήμο Νεμέας  και μέλος της Νέας Δημοκρατίας στην Τ.Ο. Νεμέας:

Εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την εκλογή μελών και προέδρων στις ΔΗΜΤΟ (Τοπικές Οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας).  Πλην όμως η σημερινή διοίκηση της Τοπικής  Οργάνωσης της Ν.Δ. Νεμέας  αφενός δεν ενημέρωσε κανέναν για τις εν λόγω εκλογές,  αφετέρου
απέστειλαν τη «δική τους» λίστα στη ΝΟΔΕ Κορίνθου και όχι την λίστα μ’ αυτούς που ψήφισαν για Πρόεδρο στις εκλογές της 20/12/2015 και που όπως προβλέπει η εγκύκλιος του Κόμματος (άρθρο 2 – δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι) είναι οι μόνοι που έχουν δικαίωμα ψήφου την Κυριακή 3 Απριλίου, μαζί μ’ αυτούς που επικαιροποίησαν την κομματική τους ιδιότητα μέχρι τις 11-3-2016.

Σήμερα πήρα στα χέρια μου αυτή τη «λίστα» και με έκπληξη διαπίστωσα ότι δεν περιλαμβάνεται τ’ όνομά μου σ’ αυτή, παρ’ ότι είμαι μόνιμος κάτοικος Νεμέας από το 1999, έχω εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στη Νεμέα (άρα έχω όλα τα προσόντα και του εκλέγειν στη Νεμέα) και έχω ψηφίσει τουλάχιστον τέσσερις φορές για μέλη και Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Νεμέας, μεταξύ των οποίων και όταν εκλέχθηκε το σημερινό προεδρείο στης ΔΗΜΤΟ στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές.  Άρα την Κυριακή δεν μπορώ να ψηφίσω.
Θέλω λοιπόν να θέσω προς προβληματισμό όσων στηρίζουν Νέα Δημοκρατία στη Νεμέα, τα εξής θέματα:
Γιατί η σημερινή διοίκηση της Τοπικής Οργάνωσης της Νεμέας δεν ανάρτησε στο διαδίκτυο (στα τοπικά blogs εν προκειμένω) όπως όφειλε να κάνει εκ του Καταστατικού και της σχετικής εγκυκλίου, ανακοίνωση για να ενημερώσει τον κόσμο και τα μέλη του Κόμματος ότι στις 3 Απριλίου θα γίνουν εκλογές για ανάδειξη μελών και Προέδρου της ΔΗΜΤΟ, καθώς και για τις σχετικές προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων;
Γιατί  δεν απευθύνθηκε σε όλα τα μέλη με δημόσια ανάρτηση,  παρά ενημέρωσε  μόνο λίγους και «εκλεκτούς» ή όποιον το έμαθε κατά τύχη;
Γιατί η Τοπική της Νεμέας  δεν απέστειλε στο Κόμμα τη σωστή λίστα με τα ονόματα αυτών που δικαιούνται ψήφο την ερχόμενη Κυριακή, αλλά μία λίστα που περιλάμβανε κάποιους από τη σωστή λίστα και κάποιους άλλους που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στη Νεμέα, αφού δεν είναι δημότες ή κάτοικοι Νεμέας; Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι δεν την έστειλαν οι ίδιοι,  σίγουρα και την έχουν στα χέρια τους και την έχουν δει.
Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν για τους απόντες ή για τους κακώς υπάρχοντες στη συγκεκριμένη λίστα,  όπως εκ του θεσμικού τους  ρόλου όφειλαν να πράξουν; Όλα αυτά είναι τυχαία; Ποιον ή ποιους εξυπηρετούν αυτές οι «παραλείψεις»;   

Για την ιστορία από την λίστα με αυτούς που θα ψηφίσουν την Κυριακή 3 Απριλίου λείπουν, εκτός απ’ το δικό μου όνομα,  αυτά των Αθανάσιου Ανδριτσόπουλου και Ιωάννη Κυριάκου, που εκδήλωσαν και οι δύο πρόθεση να είναι υποψήφιοι για τις εκλογές της Κυριακής και είναι σίγουρα μέλη της ΔΗΜΤΟ Νεμέας και δημότες Νεμέας, ήταν μάλιστα και υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές. Λείπει ακόμη το όνομα  του Χρήστου Γεωργακόπουλου, επίσης υποψήφιου για τις εκλογές της Κυριακής για μέλος  της  ΔΗΜΤΟ.  Σημειωτέον ότι τα ονόματα όλων μας βρίσκονται στην επίσημη λίστα του Κόμματος μ’ αυτούς που ψήφισαν για εκλογή Προέδρου, που είναι κι αυτή που θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την εγκύκλιο στις εκλογές της Κυριακής.
Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα για το αν θα ψηφίσω ή όχι στις εκλογές για Πρόεδρο και μέλη  την Κυριακή 3 Απριλίου, παρ’ όλο που είναι υποψήφιοι πολλοί φίλοι μου που θα’ ταν χαρά μου να τους στηρίξω.  
 Όμως  σαν ενεργό – εδώ και δεκαετίες -  μέλος ενός Κόμματος  που προσπαθεί  να αναγεννηθεί και ευαγγελίζεται την αξιοκρατία και τη συμμετοχή όλων των μελών του στα όργανα,  θεωρώ απαράδεκτο κάποιοι να πιστεύουν και να φέρονται σαν να’ ναι οι Τοπικές Οργανώσεις τσιφλίκι τους.   Κι αυτή η κατάσταση να διαιωνίζεται εδώ και χρόνια.  Αυτό αποτελεί  ύψιστη εκδήλωση περιφρόνησης και στο Κόμμα και στα μέλη του.
Καταγγέλλω  λοιπόν  τη σημερινή διοίκηση της  ΔΗΜΤΟ Νεμέας  και  όσους  κρύβονται πίσω από αυτήν  για πλήρη αδιαφάνεια και για μεθοδεύσεις ως προς τη διαδικασία ανάδειξης μελών και Προέδρου την ερχόμενη Κυριακή, η οποία ως εκ τούτου πάσχει πλέον και ακυρότητας και όχι μόνο ηθικά.

Δημοτική Σύμβουλος
Ιωάννα Φιλντίση - Σιαμπλή



Σχόλια