Πρόσληψη 5.000 ανέργων σε κέντρα υποδοχής προσφύγων (video)

Στην στελέχωση των κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, μέσω των νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της ανεργίας στάθηκε η διοικήτρια του οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην ΕΡΤ.

Συνολικά, ο αριθμός των ανέργων που πρόκειται να απασχοληθούν στις συγκεκριμένες δομές φτάνει τις
5.000 και όπως εξήγησε η ίδια πρόκειται για πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 8μηνης διάρκειας όπου θα παρέχεται και επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 ευρώ, σε όσους ανέργους χρειαστεί να εγκατασταθούν σε άλλη πόλη από την οποία διαμένουν.

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ αναφέρθηκε και στο ανοικτό πρόγραμμα για τους μακροχρόνια ανέργους, το οποίο προβλέπει θέσεις εργασίας για 15.000 πολίτες, ηλικίας άνω των 50 ετών, σημειώνοντας ότι το σημαντικό από την εν λόγω διαδικασία είναι ότι αυτή θα παραμείνει ενεργή στη περίπτωση, που υπάρχει περαιτέρω ζήτηση από τις εταιρείες.

Η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα αυξάνεται διαρκώς με βάση τα στοιχεία δήλωσε η κ. Καραμεσίνη σημειώνοντας ότι έχουν αυξηθεί κατά 117.000 καθαρά, οι θέσεις απασχόλησης συνολικά στην οικονομία, κυρίως στους τομείς του λιανικού εμπορίου, της μεταποίησης, του ηλεκτρισμού και της παροχής ύδατος, καθώς και επιστημονικές δραστηριότητες, καταλύματα και εστίαση. Ωστόσο, όπως τόνισε η ίδια, οι θέσεις αυτές είναι κυρίως μερικής απασχόλησης.

Σχόλια