Έκδηλο το ενδιαφέρον της Σοφίας Χρυσικοπούλου για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Νεμέας

Φωτογραφία αρχείου
Έκδηλο το ενδιαφέρον της δημοτικής συμβούλου Σοφίας Χρυσικοπούλου και της τοπικής κοινωνίας για τη συνεχιζόμενη υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Νεμέας.

Λάβαμε πριν λίγο ενημερωτικό δελτίο για την επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Διευθυντή του
Κέντρου Υγείας κ. Ευστ. Σκληρό, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Κ. Υ. Νεμέας και η ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας για όλους μας.

Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο:

Είναι γνωστό ότι το Κέντρο Υγείας Νεμέας καλύπτει άμεσα και αποτελεσματικά τις ανάγκες παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όχι μόνο στους δημότες μας αλλά και κατοίκων όμορων δήμων και νομών.

 Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Ευστ. Σκληρό, ενημερώθηκα ότι το Κέντρο Υγείας, λόγω ειδικών περιστάσεων που προέκυψαν, θα μένει ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ κλειστό κάθε Σάββατο και Κυριακή για ένα μήνα περίπου. Δεν κρύβω την αγωνία και τον έντονο προβληματισμό μου όπως και πολλών συμπολιτών μου με τους οποίους επικοινώνησα για την μελλοντική λειτουργία του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας, το οποίο λειτουργεί με λιγοστό ιατρικό και διοικητικό προσωπικό, μια νοσηλεύτρια και σημαντικές ελλείψεις.
 Δυστυχώς είναι γνωστό ότι τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, έλλειψη υγειονομικού εξοπλισμού,  φαρμάκων,  εγκατάλειψη,  μη συντήρηση εξοπλισμού και κτιρίων,  τα οποία υποβαθμίζουν δραματικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες. 
Θα πρέπει λοιπόν όλοι μας να ευαισθητοποιηθούμε και να θέσουμε θέμα υψίστης σημασίας και προτεραιότητας την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Νεμέας ώστε να αποκατασταθεί και το αίσθημα μέριμνας στους συμπολίτες μας.    
                

Με εκτίμηση

Σοφία Χρυσικοπούλου
Δημοτική Σύμβουλος

Σχόλια