To Cyber Alert απέτρεψε δύο απόπειρες αυτοκτονίας παραμονές Χριστουγέννων

Αλλες δύο  περιπτώσεις απόπειρας αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκαν μέσω Διαδικτύου, απετράπησαν μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στην πρώτη περίπτωση, το
Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBER ALERT» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε από γυναίκα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με ημεδαπό, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, εκείνος εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει. Ακολούθησε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του εν λόγω ατόμου και προέκυψε ότι πρόκειται για 53χρονο ημεδαπό, που διαμένει σε περιοχή της Αττικής. Άμεσα ενημερώθηκε το οικείο Αστυνομικό Τμήμα και εκδηλώθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες. Ύστερα από τις επισταμένες αστυνομικές έρευνες, πρωινές ώρες της 24-12-2015, ο προτιθέμενος αυτόχειρας εντοπίσθηκε και μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο της Αττικής για τη διασφάλιση της σωματικής του ακεραιότητας.

 Στη δεύτερη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBER ALERT» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε βραδινές ώρες της 23-12-2015, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», από χρήστη ηλεκτρονικής διεύθυνσης ότι χρήστης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, σε ανάρτηση εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει. Επρόκειται για ημεδαπή γυναίκα, που κατοικεί στην Αττική και η οποία είναι καλά στην υγεία της.  Και για τις δύο περιπτώσεις, τα προανακριτικά υλικά που συγκεντρώθηκαν θα υποβληθούν στις αρμόδιες Αρχές.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια