H Ψήφος μου Υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη - Άρθρο

 Νικόλαος Ροτζιώκος
  Αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά μόλις συνειδητοποίησα πως σαν χώρα έχουμε οδηγηθεί σε έναν δρόμο που φαντάζει πως επιστροφή δεν έχει. Απ’ τα 18 μου, όντας το δικαίωμα ψηφοφόρου στήριζα την Νέα Δημοκρατία, μιας και είναι η παράταξη που συμβαδίζει στις ιδεολογίες μου. Αυτό δεν σημαίνει πως φόρεσα
παρωπίδες ούτε πως δεν άκουγα τις προτάσεις και τις θέσεις των άλλων κομμάτων. 

  Με θλίψη διαπίστωνα πως η πλειοψηφία φίλων και γνωστών μου που βρίσκονται στην ηλικία μου, δεν στηρίζουν, δεν ψηφίζουν ούτε καν είναι δεκτικοί στο να ακούσουν και να ενημερωθούν για τα πολιτικά δρώμενα. Χρησιμοποίησα παρατατικό χρόνο στο ρήμα «Διαπίστωνα» διότι, ήρθε ένας άνθρωπος με γνωστό τον πολιτικό του δρόμο και την πορεία που χάραξε σε αυτόν όλα αυτά τα χρόνια και ταρακούνησε πάρα πολλούς, είτε τους επαναστάτες του καναπέ, είτε τους απλούς παρατηρητές της κρατικής πορείας. Αυτό αποδείχτηκε στις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου 2015, που ένας άνθρωπος κατάφερε να σηκώσει χιλιάδες Έλληνες νέους από διάφορα κοινωνικά στρώματα για να πάνε να ψηφίσουν. Είναι ο θερμότερος υποστηρικτής και εμπνευστής της νέας γενιάς.

  Γιατί Κυριάκο και όχι κάποιον άλλον; Οι λόγοι πολλοί και ποικίλοι. Θα αναφερθώ στους κυριότερους. Αρχικά, είναι ο μόνος που διαθέτει τόσο πλούσιο βιογραφικό στο οποίο αναδεικνύεται η τεράστια μόρφωση αλλά και η  σπουδαία πολιτική του πορεία. Είναι εκείνος που μπορεί να σταθεί αντάξια στα Ευρωπαϊκά κοινοβούλια και να ανακτήσει τον χαμένο σεβασμό. Επιπλέον είναι ο μοναδικός που έχει οργανώσει και τεκμηριώσει τις ενέργειές του ώστε η Νέα Δημοκρατία να ανασυγκροτηθεί απ’ την αρχή και να έχει αποτελεσματικότητα με το πολιτικό του στίγμα. Έχει σκοπό την αναδιάρθρωση της παράταξης ώστε να γίνει σύγχρονη και ευρωπαϊκή για να αναλάβει την τύχη της Ελλάδας στην πιο δύσκολη εποχή της ιστορίας. Είναι δεδομένη η πίστη του στην Νέα Δημοκρατία και όντας πιστός στρατιώτης της παράταξης είναι ικανός να την μετατρέψει σε ένα μεγάλο σοβαρό κεντροδεξιό κόμμα. Ο Κυριάκος διαχρονικά στήριζε τον ιδιωτικό τομέα και την επιχειρηματικότητα, έναν τομέα που έχει παραγκωνιστεί δυστυχώς εδώ και πολύ καιρό. Το ρήμα «δεσμεύομαι» για τον ίδιο έχει ουσιαστική σημασία και όταν το χρησιμοποιεί, το τηρεί. 

  Τέλος είναι ξεκάθαρο πια πως δεν θέλουμε να μας κυβερνάει μια μαριονέτα. Χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο με πολιτική πείρα, με οργανωτικό πνεύμα, οραματισμό και ενότητα. Έναν αληθινό ηγέτη που θα μπορεί να συσπειρώσει και να δώσει μάχες με διάρκεια. Στηρίζω λοιπόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη όχι απλά ως τον επόμενο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά ως τον επόμενο Πρωθυπουργό. Εκείνον που θα μας βγάλει από αυτό το τέλμα που έχει οδηγηθεί η χώρα μας. Πρέπει επιτέλους κάποιος να κλείσει το βιβλίο του Λαϊκισμού και εκείνος που μπορεί να το κάνει είναι ο δικός μας Κυριάκος.  

Σχόλια