Καταγγελία για αλόγιστη κοπή ελάτων στη Λαύκα Κορινθίας

Από τον πολιτιστικό και περιβαλλοντικό σύλλογο Λαύκας Κορινθίας «Ο Ολίγυρτος» αναφέρεται στην παρακάτω καταγγελία- διαμαρτυρία:

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Προς
Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου,το Δασαρχείο Κορινθίας,τον Δήμο
Συκιωνίας,την Διεύθυνση Δασών,τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, τους Περιβαλλοντικούς συλλόγους του νομού Κορινθίας και όχι μόνον, τους άλλους όμορους συλλόγους και γενικά όλους τους φορείς.

Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες, συντελείται στην ευρύτερη περιοχή του χωριού μας τεράστια οικολογική καταστροφή εξαιτίας της υπερβολικής και αλόγιστης κοπής δένδρων (έλατα), που προορίζονται για καυσόξυλα.

Παρατηρείται ότι κάτοικοι όχι μόνο του Καλλικρατικού Δήμου Σικυωνίων αλλά και άλλων ομόρων Δήμων και Νομών ανεξέλεγκτα κόβουν τα δένδρα αδιακρίτως αν αυτά είναι σε νεαρή ηλικία ,χλωρά ή ξερά με πλήρη αδιαφορία στον αν παραμένει ικανό ποσοστό για την συνέχιση του δάσους.
Δεν θέλουμε να πούμε ότι κάποιοι δεν κάνουν σωστά την εργασία τους ,αλλά κάπως αυτό που γίνεται πρέπει να σταματήσει πριν να είναι πολύ αργά για την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής μας.

Το μέγεθος της καταστροφής είναι μεγάλο και μπορείτε να στείλετε κάποιο κλιμάκιο να το ερευνήσει και να το καταγράψει.
Επίσης αναρωτηθείτε ποιοί είναι οι αρμόδιοι και τι τεχνογνωσία διαθέτουν για να αποφασίζουν που, πόσα ,και ποια δένδρα πρέπει να κοπούν καθώς επίσης και ποιοί έχουν την δικαιοδοσία να το κάνουν έτσι όπως το κάνουν.

Έχουν γίνει καταγγελίες και θα γίνονται συνεχώς ,εμείς περιμένουμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε να σταματήσει αυτό το κακό που γίνετε.

Δυστυχώς ένα όμορφο στολίδι όπως είναι το δάσος της περιοχής μας τείνει να γίνει έρμαιο στα χέρια αλλά και στην μη αντίδραση κάποιων……
Εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην συνεχιστεί αυτό που γίνεται και θα προχωρήσουμε με όλα τα νόμιμα μέσα που υπάρχουν για να τερματίσει αυτή η αλόγιστη καταστροφή»

Σχόλια