Κιάτο: Οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις ξεκινούν την Κυριακή

Από τον εμπορικό σύλλογο Κιάτου αναφέρεται:
 «Οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις ξεκινούν την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 και λήγουν την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015, βάσει του άρθρου 15 παρ.1  του Ν.4177/2013.

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του ίδιου
νόμου 4177/2013, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου.  Σύμφωνα με τα ισχύοντα, όλα τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την συγκεκριμένη Κυριακή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο προσφορών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η ευκρινής αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών ή των υπηρεσιών.  Είναι αυτονόητο ότι, σύμφωνα με την διατύπωση του νόμου, η χρησιμοποίηση ποσοστού επιτρέπεται πλέον αποκλειστικά για τις εκπτώσεις και απαγορεύεται τόσο για τις προσφορές όσο και για τις προωθητικές ενέργειες.

Επίσης, επισημαίνουμε ότι μετά από αλλεπάλληλες σφυγμομετρήσεις που έχουν γίνει στην αγορά του Κιάτου για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, το συντριπτικό ποσοστό των συναδέλφων μας θεωρεί ότι τα καταστήματα πρέπει να παραμένουν κλειστά τις Κυριακές».

Σχόλια