Ξεκίνησαν στο Ναύπλιο οι ετήσιες εκδηλώσεις τιμής στον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου ξεκίνησαν τον Σάββατο οι ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων με την υποστήριξη, του Ναυπλιακού Ιδρύματος "Ιωάννης Καποδίστριας", του ΔΟΠΠΑΤ, του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και του Συνδέσμου
Φιλολόγων Αργολίδας, στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2015 στο Ναύπλιο.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου με ομιλία του κ. Νικολάου Μπουμπάρη, προέδρου του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας, στο Βουλευτικό με θέμα «Ιωάννης Καποδίστριας, ένας Έλληνας που επέστρεψε χωρίς προϋποθέσεις».

Στην εναρκτήρια εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Ιωάννη Καποδίστρια στην αίθουσα του βουλευτικού παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Σύμβουλος - Β΄ Πρεσβευτής της Ρωσίας κ. Μπρέντιχεν, οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανος και Γ. Μανιάτης, ο Δημαρχος Κέρκυρας κ Νικολούζος, ο εκπρόσωπος της Αίγινας κ . Τσατίρης, ο Πρόεδρος του  Ναυπλιακού Ιδρύματος "Ιωάννης Καποδίστριας" Κώστας Χελιώτης, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου και πολύς κόσμος που παρακολούθησε με ενδιαφέρων την ομιλία του κ. Μπούμπουρη.



Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την  Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 με:

10.00: Επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα

10.30: Κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια

17.30: “Από τις ρούγες της Κέρκυρας στα σοκάκια τ’ Αναπλιού”, μουσικοχορευτική παράσταση από το Λύκειο Ελληνίδων Αθηνών στις πλατείες Τριών Ναυάρχων και Συντάγματος

20.00: Επίσκεψη στο ΠΛΙ - Μουσείο ‘’Β.Παπαντωνίου’’ στην προθήκη για τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας όπου θα εκτίθεται και το έργο του Διονυσίου Τσόκου «Η δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια»

STUDIO B&G 

Σχόλια