Νέα πολύνεκρη τραγωδία με πρόσφυγες στον πλού προς την Κω

Νέα τραγωδία με πρόσφυγες, σημειώθηκε στο Αιγαίο, πριν λίγο, σύμφωνα με τουρκικές πηγές. Λέμβος γεμάτη πρόσφυγες, η οποία ξεκίνησε από την Αλικαρνασσό, με προορισμό την Κω, βυθίστηκε, με αποτέλεσμα να πνιγούν 17 άτομα, όπως ανέφεραν οι τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, στη μήκους 8 μόλις μέτρων
λέμβο επέβαιναν, συνολικά, 37 άτομα, όταν βυθίστηκε. Τα 20 από αυτά διασώθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή, η οποία ανέλαβε και τις έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας.

Ωστόσο και από αυτό το περιστατικό, καθίσταται εμφανές ότι η Τουρκία συνεχίζει, ακάθεκτη, να «φορτώνει» με πρόσφυγες και μετανάστες τα ελληνικά νησιά, αποφεύγοντας κάθε προσπάθεια ελέγχουν των διακινητών.

Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κω και Καλόλιμνου

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής περισυλλέγησαν σώοι και οδηγήθηκαν στα τουρκικά παράλια, οι επτά μετανάστες, (μία γυναίκα και έξι άνδρες) που επέβαιναν σε σκάφος με κατεύθυνση την Κω, το οποίο ανετράπη την περασμένη Παρασκευή κοντά στα τουρκικά παράλια.

Στο σκάφος επέβαινε ακόμα ένας μετανάστης ο οποίος περισυλλέγη σε ελληνικά χωρικά ύδατα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κω και Καλόλιμνου, από Έλληνα ψαρά με το αλιευτικό του σκάφος.
Έτσι οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή που πραγματοποιούσαν τρία πλωτά του λιμενικού σταμάτησαν.

Στο μεταξύ στο λιμάνι του Πειραιά έφθασαν σήμερα από τη Μυτιλήνη το καταμαράν «tera jet» και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star patmos» μεταφέροντας συνολικά 3.875 μετανάστες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

mignatiou.com

Σχόλια