Δημοσκόπηση Alco: Κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στο 1,5% - 8 κόμματα εντός Βουλής

Κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στο 1,5% σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Alco» για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος».
Η δημοσκόπηση αναφέρει ότι η Βουλή θα είναι οκτώ- κομματική ενώ παρουσιάζει και τις απόψεις των πολιτών για τη
«στροφή» Τσίπρα και την κατάρρευση των προσδοκιών τους το τελευταίο επτάμηνο.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχει περιοριστεί σε μόλις 1,5% ενώ τα επιμέρους ποιοτικά στοιχεία δεν αποκλείουν την ολική ανατροπή λόγω κυρίως της δημοσκοπικής κατάρρευσης του κ. Αλέξη Τσίπρα».
Σύμφωνα με την έρευνα, ο πρώην πρωθυπουργός κατάφερε μέσα σε διάστημα επτά μηνών να ματαιώσει τις προσδοκίες και την ελπίδα των πολιτών που είχαν καλλιεργηθεί προεκλογικά τον Ιανουάριο του 2015.

Η δημοσκόπηση καταγράφει και την απογοήτευση των πολιτών από την απόδοση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και τη στάση τους απέναντι στο τρίτο Μνημόνιο.
Η πλήρης κατάρρευση του κ. Τσίπρα δημιουργεί τις συνθήκες για την διαμόρφωση νέων πρωτοφανών δεδομένων στο πολιτικό σκηνικό.
Η δημοσκόπηση της Alco θεωρεί απίθανη την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος ενώ στη Βουλή θα καταφέρουν να δηλώσουν παρουσία οκτώ κόμματα, οι αρχηγοί των οποίων θα κληθούν την επόμενη ημέρα να διαπιστώσουν εάν συντρέχουν οι συνθήκες σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

bankingnews.gr

Σχόλια