Για το κούρεμα ισχύει ό,τι συμφωνήσαμε


Για τη γερμανική κυβέρνηση αυτό που ισχύει είναι η συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου, και σε αυτό το νομικό πλαίσιο βρισκόμαστε, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν ένα "κούρεμα" του ελληνικού χρέους θα επιτρεπόταν από
τους κανόνες της Ευρωζώνης.


«Τα ζητήματα που τίθενται τώρα είναι σε αυτό το πλαίσιο», διευκρίνισε, ενώ κληθείσα να εκτιμήσει εάν είναι ρεαλιστική η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους θεσμούς μέχρι τις 20 Αυγούστου, τόνισε ότι δεν επιθυμεί να κάνει οποιαδήποτε αξιολόγηση και σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν προφανώς αυτές τις μέρες. «Το σημαντικό είναι να γίνουν προσεκτικές διαπραγματεύσεις. Όσο για το πότε ακριβώς θα ολοκληρωθούν, αυτό θα δείξει», είπε η κ. Φον Τισενχάουζεν και προέθεσε ότι δεν έχει ενημέρωση σχετικά με την ακριβή έναρξη των συνομιλιών.

Σε ερώτηση σχετικά με το δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel που έκανε λόγο για πρόθεση των θεσμών να χαμηλώσουν τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περιορίστηκε να δηλώσει: «Είναι σαφές ότι υπάρχουν οι διαπραγματεύσεις για ένα πρόγραμμα υπό τον ΕΜΣ. Είναι σαφές και ότι πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα. Αυτό προκύπτει από τη χρηματοδοτική ανάγκη της ελληνικής κυβέρνησης και από τα άλλα στοιχεία που σχετίζονται με αυτό. Θα περιμένουμε τι ακριβώς θα δείξουν οι διαπραγματεύσεις».

madata.gr

Σχόλια