"ΟΧΙ" στον διχασμό και τον σκοταδισμό"

του Βασίλη Φωτάκη
"Οδηγείται η χώρα σε εθνικό διχασμό, ο λαός ανέτοιμος και ανενημέρωτος ζώντας πρωτόγνωρες καταστάσεις καλείται να επιλέξει σε κάλπικα διλήμματα.
Χρέος όλων, ανεξάρτητα από την απόφαση που εν τέλει θα λάβει ο λαός να ενημερώσουν πλήρως και σε βάθος για τις συνέπειες
εξόδου της χώρας από το ευρώ ή της παραμονής εντός. Τι εγγυάται το ένα και τι διασφαλίζει το άλλο. Σωρεία θεμάτων και ερωτημάτων που ενσκήπτουν και που τεχνηέντως από την Κυβέρνηση αποκρύπτουν και μονομερώς καλλιεργούν.
Είναι ιστορικές στιγμές που οι ευθύνες βαραίνουν το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του. Η Ελλάδα έφτασε πλέον εδώ με αυτό το πολιτικό σύστημα και συγκεκριμένους στη διακυβέρνηση. Προσωπικά δεν μπορώ να εμπιστευτώ αυτό το πολιτικό σύστημα να διαχειριστεί την απομόνωση της Ελλάδας την επόμενη μέρα.
Καλώ όλους όσους θεωρούν ότι μπορούν να θέσουν τη χώρα ξανά στις ράγες ομαλής πορείας να σκεφτούν σοβαρά και υπεύθυνα με το βλέμμα στο μέλλον. Να το απαιτήσουν, μην αφήνοντας περιθώρια είτε από εμμονή είτε από ιδεοληψία είτε από ρεβανσισμό σε κάποιους να βρουν δικαίωση στα κομμουνιστικά πρωτίστως όνειρα τους.
Η χώρα χρειάζεται θεσμική και οικονομική θωράκιση, χρειάζεται να λειτουργήσει η δικαιοσύνη, χρειάζεται διοικητική ανασυγκρότηση, χρειάζεται εθνική ομοψυχία.
Είμαστε Ελλάδα, είμαστε Ευρώπη ο Εθνικός προσανατολισμός μας οφείλει να έχει παράλληλη κατεύθυνση.
Το διακύβευμα είναι ένα, η πορεία της Ελλάδας ανήκει στην Οικουμενικότητα της και σε ο,τι το διασφαλίζει αυτό.
ΟΧΙ στον διχασμό, ΟΧΙ στον σκοταδισμό".

Φ.Φ.Β


Σχόλια