Συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Κόρινθο

Παρά τη βροχή πραγματοποιήθηκε σήμερα το συλλαλητήριο της Κ.Ο. Κορινθίας του ΚΚΕ, σε μαχητικό πνεύμα και με αγωνιστική αισιοδοξία.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Λάμπας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου και Γραμματέας της Τ.Ε Κορινθίας. Στην ομιλία του κάλεσε το λαό να πει το μεγάλο «όχι» στη συμφωνία, στη συνεχή χρεοκοπία του, στα
κόμματα του ευρωμονόδρομου και της καπιταλιστικής εξουσίας. Να βάλει πλώρη για τη δική του πραγματική εξουσία.


Όσον αφορά την ΕΕ, τόνισε ότι  έχουμε να κάνουμε με μια λυκοσυμμαχία που δεν βελτιώνεται, χειρότερη μπορεί να γίνεται, καλύτερη δεν υπάρχει περίπτωση.
Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αυτό που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε μπροστά στον ελληνικό λαό είναι ότι με οποιαδήποτε εκδοχή κατάληξης τελικά αυτής της φάσης της διαπραγμάτευσης δηλαδή, είτε επιτευχθεί συμφωνία με βάση την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης όσο και των εταίρων, είτε τα «σπάσουν» και οδηγηθούν σε «ρήξη» με διπλό νόμισμα, σε όλες τις περιπτώσεις και εκδοχές, ο χαμένος θα είναι ο ελληνικός λαός.»

Κάλεσε τον ελληνικό λαό να μη συμβιβαστεί με το ρεαλισμό τους, να μη δεχτεί να ζήσουμε με ψίχουλα και να πιστέψει ότι αυτά του αναλογούν, ότι αυτό είναι το μέλλον το δικό του και των παιδιών του, ότι έγινε ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει. Να μη δεχθεί  να σκύψει το κεφάλι. Να πει όχι σε νέες συμφωνίες ντροπής με τους δανειστές που δένουν χειροπόδαρα για πάρα πολλά χρόνια. Να πει ναι στον αγώνα για την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων των προηγούμενων μνημονίων.
Ο σ. Γ. Λάμπας κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ, όλο το λαό της Κορινθίας, να δώσει δυναμικό παρόν στη μεγάλη συγκέντρωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσμένους με απόφαση του Έκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης την περίοδο 1947-1949, στις 5 του Ιούλη.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σχόλια