«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν Περιφερειάρχης και Υπουργός Περιβάλλοντος στην Τρίπολη! (video)

Άναψαν τα αίματα στην κοινή συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη στην Τρίπολη! Να θυμίσουμε ότι από σήμερα ξεκίνησε μία τριήμερη επίσκεψη του Γ. Τσιρώνη στους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Όλα ξεκίνησαν ύστερα από τις
επίμονες και εύλογες ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το αν η δημιουργία του νέου προγράμματος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που αναμένεται να ανακοινώσει η Κυβέρνηση, θα σημάνει ότι θα διακοπεί το έργο της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ (σκουπιδότοπων) και τη διαχείριση των απορριμμάτων. Τότε, προκλήθηκε ένταση στην αίθουσα.

Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης είχε πει: «Δεν μπορεί κανένας από την κυβέρνηση να σταματήσει το δικό μας έργο. Είναι μια πολιτική αντίληψη που θα μετατρέψει την Ελλάδα σε Σοβιέτ, το 2015.
Θέλω οι κύριοι υπουργοί, όταν έρχονται εδώ και μάς επισκέπτονται, να έχουν το ίδιο θάρρος και την ίδια αποφασιστικότητα μ’ εμάς και να τοποθετούνται στα ίσα.
Ο κ. Βούτσης (σ.σ. χθες είπε στον Alpha ότι θα ακυρωθεί ο διαγωνισμός της Περιφέρειας) να καθίσει εκεί που είναι και να μην παραβιάζει το Σύνταγμα.
Δεν μπορούν να θέλουν να αποδομήσουν έναν δημοκρατικό θεσμό. Θα μάς βρουν απέναντι. Θα είμαστε απέναντι στον οποιονδήποτε».
Στη συνέχεια, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, απάντησε πως δεν είναι δική του αρμοδιότητα να σταματά έργα αλλά εκτιμά πως 150.000 τόνοι, επί 27 χρόνια, επί τόσες δεκάδες ευρώ ο τόνος, που αναφέρει το πρόγραμμα της Περιφέρειας, είναι εκτός σχεδιασμού του υπουργείου του.
Στη συνέχεια, σε ερώτηση που τού έγινε από δημοσιογράφο, αν συμφωνεί με τη δήλωση του κ. Βούτση ότι θα ακυρώσει τον σχεδιασμό της Περιφέρειας, δήλωσε πως τα δύο υπουργεία είναι σε άριστη συνεργασία και ότι έχουν κοινή πολιτική και στρατηγική. «Το δικό μου υπουργείο δεν είναι υπερκείμενος οργανισμός των Δήμων και της Περιφέρειας, ενώ του κ. Βούτση είναι» είπε.

ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΣΙΡΩΝΗ ΚΑΤΑ ΤΑΤΟΥΛΗ

Λίγο αργότερα, ο Υπουργός ξέσπασε, λέγοντας προς τον Πέτρο Τατούλη, όταν ο Περιφερειάρχης έκανε κριτική στην Κυβέρνηση, για μία σειρά ζητήματα που αφορούσαν την Παιδεία και όχι μόνο.
Ο Γιάννης Τσιρώνης, με οργή, είπε προς τον Περιφερειάρχη: «Υπερβαίνει τα όρια της φιλοξενίας σας ο τρόπος που μάς μιλάτε. Είμαι νέος στην πολιτική πολύ νεότερος από εσάς και σέβομαι την εμπειρία σας, αλλά θα πρέπει να έχει μια στοιχειώδη αυτοκριτική αυτή η ζοφερή -για να μην πω άθλια- πραγματικότητα που ζει η χωρά μας στο θέμα των απορριμμάτων, έχει ονοματεπώνυμο και ευθύνες. Δεν μπορείτε εσείς που διοικείται αυτή την Περιφέρεια επί μακρόν και σέβομαι την ιστορία σας, να είσαστε πάντα τιμητής και πάντα έξω από τις ευθύνες. Δεν είναι δυνατόν να έρχομαι σε μια Περιφέρεια και να ακούω για Σοβιετία και ότι είμαστε αιθεροβάμονες. Εάν είμαι αιθεροβάμων, εγώ αντίστοιχα σας αποκαλώ υπεύθυνο της ζοφερής αυτής πραγματικότητας. Είχατε όλο το χρόνο να το λύσετε γιατί η πολιτική που υπηρετείται διαχειρίζεται την χώρα μας, επί δεκαετίες. Οι ευθύνες οι δικές σας είναι βαρύτατες. Είστε πολύ υπεύθυνος για αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Πελοπόννησο. Πείτε πρώτα «Συγγνώμη Ελληνικέ λαέ» που σε έφερα σε αυτά τα χάλια αλλά θα τα διορθώσουμε».

«ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ»

Μετά από αυτά που είπε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, οι παριστάμενοι Αντιπεριφερειάρχης, σηκώθηκαν όριθιοι για να αποχωρήσουν και ο Πέτρος Τατούλης, τού είπε ότι «το ξέσπασμά σας δεν έχει καμία σχέση με το επίπεδο της συζήτησης.
Ακολούθησε έντονος διάλογος, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος νε εκφράζει διαφωνίες με το έργο της Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Μετά από μία ερώτηση του Βαγγέλη Γιαννακούρα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, ζήτησε να σταματήσει το ανακριτικό ύφος!



kalimera-arkadia.gr

Σχόλια