Συνάντηση των εμπόρων της Κορινθίας με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εργασίας

Με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εργασίας κύριο Κώστα Παρτσινέβελο είχαν συνάντηση την Τετάρτη τα μέλη των Προεδρείων όλων των Εμπορικών Συλλόγων της Κορινθίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, οι εκπρόσωποι του εμπορικού
κόσμου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τρέχουσες διατάξεις που διέπουν την εργασιακή νομοθεσία, καθώς και να θέσουν ερωτήματα που απασχολούν ευρέως τον επιχειρηματικό κόσμο και αφορούν στα εργασιακά.

Η κατεύθυνση τόσο των παραπάνω εκπροσώπων, όσο και της διεύθυνσης του ΣΕΠΕ είναι η συμφιλιωτική προσέγγιση στο πλαίσιο της συμβουλευτικής κατ’ αρχήν και στο τέλος της ελεγκτικής διαδικασίας.

Μάλιστα ο κύριος Παρτσινέβελος υποσχέθηκε ότι η Υπηρεσία του θα βρίσκεται πάντα στη διάθεση των εργοδοτών, όσο και των εργαζομένων για κάθε σχετική με το αντικείμενό της ερώτηση, ώστε να επικρατήσουν στην Κορινθία συνθήκες υγιούς  ανταγωνισμού και υποδειγματικών εργασιακών σχέσεων.

Μετά την αποχώρηση του δημοσίου λειτουργού, oι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν μεταξύ τους απόψεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα στην Κορινθία. Ομοφώνησαν στο γεγονός ότι τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου είναι πανομοιότυπα σε όλες τις εμπορικές αγορές.

Μάλιστα, επειδή οι τοπικές αγορές, μοιράζονται σημαντικά κοινά στοιχεία, οι παρευρισκόμενοι δέχτηκαν με ικανοποίηση την πρόταση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου κου Παγώνη Βασίλη να δημιουργήσουν όλοι οι επιχειρηματικοί φορείς ένα δίκτυο. Στο πλαίσιο της υπογραφής μιας προγραμματικής συμφωνίας, θα έχουν την ευκαιρία να μοιράζονται πληροφορίες, να αλληλοενημερώνονται και να δημιουργούν συνέργιες προς όφελος των μελών τους.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου, Παγώνης Βασίλης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου Γεώργαρης Βασίλης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου, Χαβέλης Νικόλαος, ο Πρόεδρος του  Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας, Μπαρλιάς Τάσος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων, Πιτσικάλης Ηλίας, η γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου, Γλυκοφρύδη Κωνσταντίνα και ο Πρόεδρος του Δικτύου Νέων Επιχειρηματιών Κορινθίας, Γκατζιούφας Σωτήρης.

Σχόλια