Επιθεώρηση από Ρωσική Υπηρεσία σε ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατόπιν επικοινωνίας με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα,  σας γνωρίζουμε ότι εντός του Απριλίου του 2015 επιθεωρητές της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυτοϋγειονομικής και Κτηνιατρικής Επίβλεψης της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Rosselkhoznadzor) θα διενεργήσουν επιτόπια επιθεώρηση σε αριθμό ελληνικών επιχειρήσεων παραγωγής τροφίμων ζωικής προέλευσης που ενδιαφέρονται να εξάγουν τα προϊόντα τους (προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας, γαλακτοκομικά/τυροκομικά και προϊόντα κρέατος) στην Τελωνειακή Ένωση (ΤΕ). Η επιθεώρηση θα περιλαμβάνει έλεγχο στις κτηνιατρικές αρχές και τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Επισημαίνεται ότι η διενέργεια της προαναφερθείσας επιθεώρησης δεν συνεπάγεται τη δυνατότητα άμεσης εξαγωγής, αλλά μόνο την δυνατότητα εξαγωγής εφ’ όσον εκλείψουν  όλοι οι περιοριστικοί παράγοντες (π.χ. εμπάργκο).

Οι επιχειρήσεις που είναι ήδη εγγεγραμμένες στον κατάλογο της ROSSELKHOZNADZOR  ο οποίος βρίσκεται στην παρακάτω ιστοσελίδα:

http://www.fsvps.ru/fsvps/importExport/greece/index.html?_language=en

καθώς και εκείνες που περιλαμβάνονται στη συνημμένη λίστα, δεν απαιτείται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση. Ωστόσο, μπορούν να υποβάλουν αίτηση επιχειρήσεις εκτός των παραπάνω, στις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες, προκειμένου να ενταχθούν σε επικαιροποιημένο κατάλογο. Στην αίτηση πρέπει  να αναγράφονται τα παρακάτω:

1. Στοιχεία της εταιρείας (επωνυμία, κωδικός έγκρισης, διεύθυνση και στοιχεία επικοινωνίας) και τα προϊόντα που επιθυμεί να εξάγει.

2. Δέσμευση της εταιρείας ότι η παραγωγική διαδικασία των προϊόντων που προορίζονται για εξαγωγή στην ΤΕ προσαρμόστηκε κατάλληλα και συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας της ΤΕ και έχουν διενεργηθεί οι σχετικοί αυτοέλεγχοι.

 Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας της ΤΕ στον ιστότοπο του Υπουργείου μας

(http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/eisagoges-ejogoges/ejagoges/1975-ejagoges-zoikhs-rosia ).

Η ακριβής ημερομηνία διενέργειας της επικείμενης επιθεώρησης καθώς και οι επιχειρήσεις που θα επιθεωρηθούν θα γνωστοποιηθούν μόλις ενημερωθούμε σχετικά από την Ρωσική Υπηρεσία.



 

Σχόλια