Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (I.O.C) σε συνεργασία με το Ελληνικό Περιφερειακό Αναπτυξιακό Κέντρο διοργανώνει στη Νεμέα από 27 έως 28 Μαρτίου 2015, Διεθνές Συνέδριο Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς (Re-connect Greek Olive Project).
Νεμέα, 27-28 Μαρτίου 2015
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Με την παρούσα θέλουμε να σας προσκαλέσουμε στο Διεθνές συνέδριο για το
ελαιόλαδο στα πλαίσια του έργου “Re-connect Greek Olive”,
που οργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιου Ελαιολάδου (International Oil Council)
σε συνεργασία με το Ελληνικό Περιφερειακό Αναπτυξιακό Κέντρο και θα
πραγματοποιηθεί 27-28 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων
του Δημαρχείο Νεμέας.
Στόχος του Συνεδρίου το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι να εισάγει ξανά το λάδι στην διατροφή ενημερώνοντας για τα διατροφικά του οφέλη ενώ ταυτόχρονα προωθεί τον έλεγχο για την εξάλειψη από την αγορά κακής ποιότητας ελαιόλαδων και την ανανέωση της εμπιστοσύνης μεταξύ ελαιοπαραγωγών και καταναλωτών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
27-28 Μαρτίου 2015
Ε.A.Σ Νεμέας
Δήμος Νεμέας
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Παρασκευή 27 Μαρτίου, 2015
18:00 - 18:15 Έναρξη εκδηλώσεων
Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Νεμέας
18:15 - 18:30 Χαιρετισμοί
Χρηστός Κωστάκης, Πρόεδρος Ε.Γ.Σ Νεμέας
Κωνσταντίνος Καλαντζής Δήμαρχος Νεμέας
Εκπρόσωπος Περιφέρειας Πελοποννήσου
18:30 - 19:00 Δοξολογία
Σάββατο 28 Μαρτίου, 2015
09:00 - 09:30 Εγγραφές συμμετεχόντων
Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Νεμέας
09:30 - 10:00 Χαιρετισμοί
Χρηστός Κωστάκης, Πρόεδρος Ε.Γ.Σ Νεμέας
Κωνσταντίνος Καλαντζής Δήμαρχος Νεμέας
Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
10:00 - 10:20 Ομιλία
κ. Αmmar Assabah, Αναπληρωτής διευθυντής του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου
10:20 - 10:40 Ομιλία
κ. Ender Gunduz, προϊστάμενος της μονάδας προώθησης του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου
10:40 - 11:00 «Τo Ελαιόλαδο στη Μεσογειακή Διατροφή»
κ. Νικόλαος Κατσαρός, Π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ
Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
Δ/της Τμήματος Διατροφολογίας New York College
11:00 - 11:30 Διάλλειμα
11:30 - 12:00 «Η επεξεργασία του ελαιοκάρπου και η ποιότητα του Ελληνικού Ελαιολάδου»
Παναγιώτης Κάτσαρης, Γεωπόνος Βιοτεχνολόγος
Διευθυντής Εργαστηρίου Ελαιολάδου
Ι.Ε.Υ.Α. Χανίων Τμήμα Ελαίας Καλαμάτας
12:00 - 12:30 «Πιστοποίηση Προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ”
Εργαλείο προώθησης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων
Ευφροσύνη Σκαρμούτσου, Χημικός Μηχανικός, Msc
ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
12:30 - 13:00 «Διασφάλιση της Ποιότητας του Ελληνικού Ελαιόλαδου και των Επιτραπέζιων Ελιών»
Χρυσούλα Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μεταποίησης & Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων Φυτικής Παραγωγής
13:00 - 14:30 Ελαφρύ γεύμα
14:30 - 15:00 Μεταφορά στο Νέο Τυποποιητήριο Ε.Γ.Σ. Νεμέας
15:00 - 16:30 Παράλληλα Εργαστήρια
1ο Εργαστήριο: Έλεγχος ποιότητας των προϊόντων ελαιολάδου
2ο Εργαστήριο: Οφέλη για την υγεία που προέρχονται από την κατανάλωση του ελαιολάδου και προϊόντων που προέρχονται από ελαιόδεντρα
16:30 - 17:00 Διάλλειμα
17:00 - 18:00 Ανοιχτή συζήτηση
“Ευρωπαϊκές Οδηγίες για το ελαιόλαδο και προϊόντα ελιάς για το 2020”
Σχόλια