Φωτιά σε πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Πάτρα - Ανκόνα

Σύμφωνα με στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας του πλοίου, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και ήδη από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εγκατάλειψής του, καθώς η φωτιά είναι μεγάλη.

Ήδη πολλοί από τους επιβάτες επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στις ναυαγοσωστικές λέμβους του, που ρίχτηκαν με τη βοήθεια του πληρώματος στη θάλασσα, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει και επιβίβαση επιβατών στο πλοίο
«spirit of Piraeus», το οποίο βρίσκεται δίπλα στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νorman Αtlantic»,.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες και στα παιδιά ενώ όλοι οι επιβάτες έχουν συγκεντρωθεί στη γέφυρα του πλοίου.

Την όλη επιχείρηση συντονίζει το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σε συνεργασία με την Ιταλική ακτοφυλακή.

Ήδη στο σημείο βρίσκεται ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού που απογειώθηκε από τη βάση του Μαραθώνα ενώ έσπευσαν και δύο ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής.

Επίσης αναμένονται τέσσερα σκάφη του λιμενικού σώματος, ένα αεροσκάφος c-130, δύο φορτηγά πλοία και το κρουαζιερόπλοιο "cruise europα" που θα συνδράμει στην επιχείρηση.

Φωτιά σε πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Πάτρα - Ανκόνα

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές από την εκδήλωση πυρκαγιάς σε πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο γκαράζ του πλοίου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και ήδη έχει απογειωθεί ελικόπτερο από το Κοτρώνι που σπεύδει στο σημείο ενώ σε αναμονή βρίσκονται δύο πλωτά μέσα του λιμενικού σώματος.

Το επιβατηγό πλοίο «Νόρμαν Ατλάντικ» με σημαία Ιταλίας, πλέει σε διεθνή ύδατα, 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών, σύμφωνα με το λιμενικό, και μεταφέρει 411 επιβάτες, 55 άτομα πλήρωμα και 222 οχήματα, κυρίως φορτηγά.


Εκκενώνεται το πλοίο που καίγεται ανοιχτά των Οθωνών

Εντολή να σπεύσουν άμεσα παραπλέοντα πλοία κοντά στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νorman Αtlantic», στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ αυτό έπλεε βορειοδυτικά των Οθωνών, δόθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Σύμφωνα με στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας του πλοίου, η πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί σε ένα από τα γκαράζ είναι μεγάλη και έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης του πλοίου για λόγους ασφαλείας.

Με τη βοήθεια του πληρώματος, πολλοί από τους επιβάτες έχουν αποβιβαστεί στις ναυαγοσωστικές βάρκες του «Νorman Αtlantic», ενώ στο σημείο αναμένεται σε λίγη ώρα και επιβατηγό πλοίο προκειμένου να συνδράμει σε βοήθεια.

Το πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας,ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ απο Ιταλικό όμιλο και σε αυτό επιβαίνουν συνολικά 411 επιβάτες,222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα.


Επιβάτης: Δεν υπάρχουν βάρκες, θέλουμε βοήθεια

Κραυγή αγωνίας από έναν επιβάτη του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νorman Αtlantic», στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο επιβάτης αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Θέλουμε επειγόντως βοήθεια. Δεν μπορούμε να φύγουμε από το καράβι. Δεν υπάρχουν βάρκες. Έχουμε εγκλωβιστεί τέρμα πάνω. Έχει τρελό αέρα

madata.gr

Σχόλια