Σαμαράς: Κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος

Ύστατη έκκληση στους βουλευτές να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ, καθώς όπως επισήμανε αρκετές φορές «ο κόσμος δεν θέλει πρόωρες εκλογές, θέλει να βγει πρόεδρος από αυτή τη Βουλή».

«Κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. Γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον και αυτό είναι το δικό μου χρέος. Φτύσαμε αίμα τα τελευταία χρόνια για να κρατήσουμε
την Ελλάδα όρθια. Δεν μπορούμε να μπούμε σε περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας. Δεν το αντέχει η χώρα, δεν το προβλέπει το Σύνταγμα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικό εκβιασμό. Σημαίνει ότι συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα- Καμμένου. Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται μετά να πει δεν ήξερα» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς και επισήμανε: «Αν εκλέξουμε Πρόεδρο θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω απ' την κρίση, αν δεν ψηφίσουμε Πρόεδρο, όλοι όσοι ψηφίσουν "παρών" θα έχουν την ευθύνη και θα τους θυμάται ο λαός και κυρίως η ιστορία».

Αφού τόνισε πως ο ίδιος είναι «υπέρ της συναίνεσης» καθώς -όπως είπε- είναι «ο πρώτος πρωθυπουργός που σχημάτισα σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας από τη Δεξιά ως την Αριστερά», σχολίασε τις καταγγελίες που έχουν γίνει για εξαγορά βουλευτών, μιλώντας για «σκευωρία πολιτικών εκβιασμών, βούρκο, λάσπη, λαϊκισμό και συκοφαντίες χωρίς ίχνος αλήθειας». 

«Αυτό θα πει βούρκος, ποτέ στην Ελλάδα δεν δηλητηριάστηκε τόσο η εκλογή ΠτΔ», υπογράμμισε και εξήγησε πως ξέρει «τους θανάσιμους κινδύνους που περικλείουν ανόητα νταηλίκια και επικίνδυνοι σχεδιασμοί, που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας». «Όσοι αυτά επιδιώκουν είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε, παράλληλα, την πρότασή του να εκλεγεί συναινετικά ο Πρόεδρος, να διευρυνθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός με βουλευτές που τάσσονται υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και να πραγματοποιηθούν εκλογές στο τέλος του 2015.

Ερωτώμενος για τα σενάρια εκλογής Προέδρου με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως οι ίδιοι έχουν δηλώσει πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα, ούτε και ο ίδιος το δέχεται. «Τώρα, αν προβοκάρουν την προεδρική εκλογή, αυτό είναι ένας λόγος παραπάνω, για να ψηφίσουν όλοι οι υπόλοιποι Σταύρο Δήμα! Και να συμπληρωθεί ο αριθμός των 180 χωρίς τις ψήφους της Χρυσής Αυγής», εξήγησε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας πως διαφορετικά «είναι σαν να κάνουμε τους χρυσαυγίτες ρυθμιστές των εξελίξεων».

Από την άλλη, όσον αφορά στις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι σε δανειστές και αγορές, αυτά «αποτελούν τον ορισμό του πιστωτικού γεγονότος», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

«Ακούν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι… “θα χορέψει τις αγορές στο ταψί”! Εδώ ακόμα και μεγάλες χώρες τρέμουν μην υποβαθμιστεί η πιστοληπτική τους ικανότητα και παίρνουν έκτακτα μέτρα για να μην το γυρίσουν οι αγορές εναντίον τους. Και μιλάω για Ιταλία, μιλάω για Γαλλία, μιλάω και για Ρωσία ακόμα! Και δικοί μας ανεύθυνοι απειλούν τις αγορές ότι θα τις χορέψουν στο ταψί! Δεν ξέρω αν είμαστε στα καλά μας. Μιλούν πλέον, πράγματι, πολλοί έξω ακόμα και για “πιστωτικό γεγονός”! Διότι απλούστατα, θα σας το απαντήσω, αυτά που λέει ότι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τον ορισμό του πιστωτικού γεγονότος. Δυστυχώς! Όπως, για παράδειγμα, το να μην πληρώνει τους τόκους από τα χρέη μας», σημείωσε ο κ. Σαμάρας.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε κάποτε πραγματικά να κυβερνήσει, θα έσπευδε τώρα να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τα δύο χέρια ώστε να μπει ομαλά η Ελλάδα στη μετά το Μνημόνιο εποχή και να γίνουν οι εκλογές κανονικά τον Ιούνιο του 2016. Και τότε να δούμε ποιος θα πείσει τον Ελληνικό λαό», τόνισε.

Σχόλια