Δύο συλλήψεις στην Πάτρα για το ανώνυμο διαδίκτυο - Darknet

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε τις πρώτες συλλήψεις στην Ελλάδα χρηστών του DARKNET, του “σκοτεινού διαδικτύου” δηλαδή, όπου διακινούνται βιασμοί, κακοποιήσεις, ακόμα και δολοφονίες παιδιών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έπειτα από κοινή επιχείρηση του FBI, της Europol και βέβαια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν στην Πάτρα, δυο άνδρες ηλικίας 33 και 35 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν ανοίξει λογαριασμό στο “Darknet”, δηλαδή στο
“ανώνυμο διαδίκτυο” και διακινούσαν υλικό παιδική πορνογραφίας, κυρίως με κακοποιήσει ανηλίκων ακόμα και βρεφών.

Ο εντοπισμός των δυο Πατρινών, έγινε έπειτα από μεγάλη επιχείρηση που έχει εξαπολύσει εδώ και μήνες το FBI, σε συνεργασία με την Europol στο “ανώνυμο” η σκοτεινό” διαδίκτυο, για την διερεύνηση “συμβολαίων θανάτου” της Αμερικάνικης Μαφίας, σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Πρόκειται για μια μεγάλη υπόθεση με αιματηρά ξεκαθαρίσματα στους κόλπους της Ιταλικής Μαφίας που εδρεύει στην Ν. Υόρκη, όπου τα “κεφάλια” της διεθνούς εγκληματικής οργανώσης, έκλειναν “συμβόλαια θανάτου”, για τους αντιπάλους τους χρησιμοποιώντας τις σελίδες του “σκοτεινού διαδικτύου” προκειμένου να μην εντοπίζονται.
Συνολικά το FBI ερευνά 20 συμβόλαια θανάτου που ολοκληρώθηκαν στις ΗΠΑ και την “Γηραιά Ήπειρο” και αφορούν στις μαφιόζικες δολοφονίες στελεχών αλλά και αντιπάλων της εγκληματικής οργανώσεις.

Διερευνώντας λοιπόν αυτή την υπόθεση οι δυο υπηρεσίες, “έπεσαν” επάνω σε ιστοσελίδα του “σκοτεινού διαδικτύου” στην οποία διακινούνταν ιδιαίτερα σκληρό παιδικό πορνό, με κακοποιήσει παιδιών ακόμα και δολοφονίες.

Δυο από τους διακινητές του υλικού, οι οποίοι μάλιστα διατηρούσαν λογαριασμό σε αυτή τη “σκοτεινή” ιστοσελίδα, ήταν Έλληνες, καθώς διαπιστώθηκε μετά από πολλές αναλύσεις ότι το σήμα των δυο χρηστών “έβγαινε” από τη χώρα μας.

Αμέσως ειδοποιήθηκε από το FBI η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να προβεί σε πιο εξειδικευμένες έρευνες για τον εντοπισμό των δυο ατόμων που διατηρούσαν λογαριασμό στο “σκοτεινό διαδίκτυο”.
Οι έρευνες..

Παρά το γεγονός ότι στο σκοτεινό διαδίκτυο δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο ταυτότητας του χρήστη – άλλωστε για αυτό ονομάζεται σκοτεινό διαδίκτυο – οι αστυνομικοί της Δίωξης κατάφεραν να έχουν αποτέλεσμα.

Έπειτα από εξειδικευμένη έρευνα στο “Darknet”, οι αστυνομικοί της Δίωξης εντόπισαν αρχικά το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των δυο υπόπτων και τελικά την πόλη που ζούσαν, την Πάτρα.

Αμέσως κλιμάκιο Αστυνομικών της Δίωξης έφθασε στην Αχαϊκή πρωτεύουσα και με τα “λαπ τοπ” ανά χείρας, κατάφεραν να εντοπίσουν το στίγμα των δυο δραστών και να φθάσουν τελικά στα σπίτια τους, αλλά και στους χώρους εργασίας τους, καθώς είναι και οι δυο ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Στης έρευνες που ακολούθησαν ταυτοποιήθηκε και αποδεικτικά το γεγονός ότι ήταν διαχειριστές συγκεκριμένου λογαριασμού στο “darknet” και μάλιστα ιστοσελίδας με σκληρό παιδικό πορνό και κακοποιήσεις ανηλίκων.

newsit.gr

Σχόλια