«Η σιωπή των αμνών» που ονειρεύεται ο κ. Περιφερειάρχης δεν θα περάσει

ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Στην προσφιλή τακτική των ύβρεων και  των  χαρακτηρισμών  κατέφυγε  για μια ακόμη φορά ο  Περιφερειάρχης , κ. Τατούλης, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  Πελοποννήσου (24/11/2014), σε  μια απέλπιδα προσπάθεια να μεταφέρει  την ατμόσφαιρα της «κερκίδας» στο συλλογικό όργανο. Με μια αψυχολόγητη και ανεύθυνη τοποθέτησή του δυναμίτισε την -μέχρι εκείνη στιγμή απόλυτα ήρεμη- συνεδρίαση, χαρακτηρίζοντας ως «χουλιγκάνους» τα στελέχη της αντιπολίτευσης, αναγκάζοντας  σύσσωμη  την  αντιπολίτευση να
αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.

Η χθεσινή επίθεση αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σε μια σειρά συστηματικών υβριστικών επιθέσεων, κατά της αντιπολίτευσης, που στην γκάμα της περιλαμβάνει όρους και χαρακτηρισμούς, όπως «κομμουνιστοσυμμορίτες», «λούμπεν», «φασιστοειδή», κ.ά.
Καταγγέλλουμε στο λαό της Πελοποννήσου αυτή την αχαρακτήριστη συμπεριφορά  του Περιφερειάρχη ,που  στόχο έχει να υποβαθμίσει, να αποδυναμώσει και εν τέλει να απαξιώσει το κορυφαίο αιρετό όργανο της Περιφέρειας, ώστε να μην ελέγχονται ο τρόπος και οι μέθοδοι άσκησης της εξουσίας που ο ίδιος προσπαθεί να επιβάλλει.

Τον καταλαβαίνουμε! Η πολιτική του απραξία και τα συσσωρευμένα άλυτα προβλήματα της Πελοποννήσου τον παρασύρουν σε πρακτικές αντιδημοκρατικού εκτροχιασμού. Τα ψέματα, οι φαρισαϊσμοί, τα ποικιλώνυμα τερτίπια  και η ακατάσχετη κενολογία φθάνουν στο τέλος τους.
Δηλώνουμε απερίφραστα, ότι θα ασκήσουμε υπεύθυνα τη λειτουργία μας  μέσα και έξω από το συλλογικό όργανο, όπως αυτή απορρέει από το θεσμικό μας ρόλο. «Η σιωπή των αμνών» που ονειρεύεται να επιβάλλει ο κ. Περιφερειάρχης δεν θα περάσει. Η πολιτική εκ μέρους του, των αλαλαγμών και των ύβρεων δεν έχουν καμία  θέση  στο θεσμικό όργανο της Περιφέρειας. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο  του.

Έχουμε διαφορετική αντίληψη από τον κ. Τατούλη για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας, για την λειτουργία  του  Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και για την Δημοκρατία γενικότερα.

Τον παραδίδουμε στην κρίση  των συμπολιτών μας !

Τρίπολη, 25 Νοεμβρίου 2014
                                                                                                                                                                ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
                                                                                                                                                «Πελοπόννησος Πρώτα»

«Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία»

«Πελοποννησιακή Ένωση»

«Πελοπόννησος Οικολογική»

Σχόλια