Ξαναβάζουν το χέρι στην τσέπη οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Ντάνι Βέργου

Μαζί με τα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα και τα ιδιωτικά εργαστήρια που προ ημερών ανακοίνωσαν την επ' αόριστον επίσχεση παροχής υπηρεσιών, σταματούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) -μέχρι εξόφλησής τους- και οι ιδιωτικές κλινικές. Από την ερχόμενη Δευτέρα (1η Δεκέμβρη) οι ασφαλισμένοι μπαίνουν σε νέο κύκλο ταλαιπωρίας, αφού η επίσχεση
μεταφράζεται σε απαίτηση των κλινικών, των εργαστηρίων και των κέντρων για πληρωμή τοις μετρητοίς των παροχών και στη συνέχεια αναζήτηση της αποζημίωσής τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Από την επίσχεση εξαιρούνται οι μονάδες τεχνητού νεφρού (ΜΤΝ), τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) καθώς και τα περιστατικά που νοσηλεύονται ήδη (01/12/2014) και χρήζουν άμεσης νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Η επίσχεση σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών είναι η «ύστατη κίνηση σωτηρίας των ιδιωτικών κλινικών απέναντι στην αναγκαστική πτώχευση που επιβάλλει η ανικανότητα σωστού οικονομικού προγραμματισμού του ΕΟΠΥΥ και η κατ' εξακολούθηση παραβίαση από τον Οργανισμό των συμβατικών του υποχρεώσεων».

Ο ΣΕΚ επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι έχει «εξαντλήσει κάθε περιθώριο καλής θέλησης» και ζητά «ένα σταθερό πλαίσιο σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ που θα τηρείται και θα μας αμείβει εγκαίρως και πλήρως για τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους ασφαλισμένους του».

efsyn.gr

Σχόλια