Πεζοπορία γύρω από το χωριό Ψάρι Κορινθίας

Από την «Αδελφότητα Ψαριωτών Κορινθίας» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση: «Κυριακή 7 Δεκεμβρίου. Πεζοπορία γύρω από το χωριό Ψάρι Κορινθίας με θέα προς τη λίμνη Στυμφαλίας. Διάρκεια πορείας 4 ώρες περίπου.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Αναχώρηση από Αθήνα στις
8:00 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:30 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας).
Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – οδός Ιουλιανού – Σταθμός Λαρίσης – Λ. Καβάλας.

Άφιξη στο χωρίο Ψάρι γύρω στις 10:30 και εκκίνηση της πεζοπορίας.
Η πεζοπορία είναι κυκλική και κινείται στο όρος Σταυραετός, δυτικά του χωριού και περνά από τα ερείπια του παλαιού χωριού στη θέση «Παλιοχώρι» και συναντά τη σήραγγα και την γέφυρα του Αδριάνειου υδραγωγείου. Έχει θέαση προς τη λίμνη Στυμφαλία και από την κορυφή «Σταυραετός», μέχρι τον Κορινθιακό κόλπο, το βράχο της Ακροκορίνθου και το όρος Μικρή Ζήρεια.
Η πορεία είναι διάρκειας 4 ωρών περίπου και μήκους 11,5 χλμ.
Είναι ελαφρά ανηφορική στην αρχή από υψόμετρο 800 μ. μέχρι 1.056 μ. και στη συνέχεια κατηφορίζει.

Άφιξη στο χωριό περίπου στις 14:30.
Επίσκεψη και γεύμα σε οινοποιείο της περιοχής της Νεμέας ή φαγητό σε εστιατόριο του χωριού και μετά επίσκεψη σε οινοποιείο της περιοχής της Νεμέας.

Αναχώρηση για Αθήνα στις 18:00.
Άφιξη περίπου στις 20:30.

Κόστος συμμετοχής 20€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχής της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670…»

Σχόλια