Στο εδώλιο 20 σκοτεινά πρόσωπα για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

Τουλάχιστον 20 πρόσωπα, εκ των οποίων οι 12 είναι Έλληνες και οι υπόλοιποι εργάζονταν για λογαριασμό των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, φαίνεται πως είναι μπλεγμένα στις δυο απόπειρες δολοφονίες κατά του Κώστα Καραμανλή.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της
Kontra News, η ανάκριση έχει εντοπίσει πρόσωπα και υπηρεσίες τα οποία εμπλέκονται στη συνωμοσία που είχε στόχο τον πρώην πρωθυπουργό αλλά και την ακύρωση των μεγάλων ενεργειακών και εξοπλιστικών συμφωνιών που επρόκειτο να υπογραφούν με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, που επικαλείται στοιχεία από το πόρισμα που συντάσσει ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας, καθοριστικό ρόλο στο σχέδιο που είχε στηθεί εις βάρος του κ. Καραμανλή είχε ο Άλεξ Ρόντος, από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου.

Όπως αναφέρεται στην ίδια εφημερίδα, το πόρισμα του κ. Φούκα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα εντός των επόμενων ημερών.

Το σχέδιο «ΠΥΘΙΑ 1»

Όπως είχε αποκαλύψει το περιοδικό Crash στο τεύχος του Οκτωβρίου, ο κ. Φούκας φέρεται να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι εντοπίστηκε με σαφήνεια μια οργανωμένη προσπάθεια πίεσης και ανατροπής της κυβέρνησης Καραμανλή, που ξεκίνησε από τους πρώτους μήνες της πρωθυπουργικής του θητείας και άρχισε να εντείνεται από το 2007 και μετά.

Όπως υποστηρίζει σε κατάθεση του πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, την οποία αποκάλυψε το ίδιο περιοδικό, «το σχέδιο Πυθία 1″ σχετίζεται απόλυτα με το βέτο της ελληνικής κυβέρνησης στο Βουκουρέστι, τον αποκλεισμό της Ελλάδας από το πρόγραμμα visa-waiver, τα τηλεγραφήματα του εδώ πρέσβη των ΗΠΑ Σπέκαχαρντ για οργανωμένες προσπάθειες των Αμερικανών να ακυρωθούν όλες οι συμφωνίες Ελλάδας-Ρωσίας, η αγωνία του ίδιου πρέσβη για το αποτέλεσμα των εκλογών και η έντονη επιθυμία για νίκη του Γιώργου Παπανδρέου, οι ωμές και εκτός προβλεπόμενων αρμοδιοτήτων παρεμβάσεις του προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη σε θέματα μειονότητας και οι αιφνιδίως εμφανισθείσες αποκαλύψεις για το δήθεν σκάνδαλο του Βατοπαιδίου».

Στην ίδια κατάθεση αναφέρεται επίσης ότι «επίσης, είναι πολύ πιθανό να σχετίζονται με την όλη υπόθεση το σκάνδαλο Vodafone, η ουσιαστικά αρνητική θέση της ελληνικής κυβέρνηση στο Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο, η πτώση του Σινούκ και ο θάνατος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην πτήση του για το Αγιον Όρος και εφόσον δεν αποδεικνύεται ως ατύχημα, οι αναφορές του Αμερικανού πρέσβη Ρις για ανάγκη αντικατάστασης του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου από τον Θεόφιλο, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη κρίση στην ελληνική εκκλησία, οι προφανώς σχεδιασμένες, χρονικά επιλεγμένες και ταυτοχρόνως εκδηλωθείσες πυρκαγιές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, τα εκτεταμένα επεισόδια που ακολούθησαν τη δολοφονία του νεαρού Γρηγορόπουλου, οι μετέπειτα επιθέσεις της οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας” και η εμφάνιση της δολοφονικής οργάνωσης “Σέχτα Επαναστατών”».

Ποιος είναι ο Αλεξ Ρόντος

Όσον αφορά στον Αλεξ Ρόντος, το Crashστο τεύχος του Μαρτίου είχε αποκαλύψει ότι πρόκειται για άνθρωπο των αμερικανικών και ισραηλινών υπηρεσιών, μετά τα συμφέρονταν των οποίων ταυτίζονται οι μέχρι σήμερα δραστηριότητες του, κινούμενος πάντοτε έξω και πέρα από κάθε θεσμικό πλαίσιο.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 εμφανίστηκε δίπλα στον Τζορτζ Σόρος, που πότε ήταν κεντρικό στέλεχος του ομίλου Rothchildστις ΗΠΑ. Ο Σόρος τον σύστησε στον Καραμανλή και στη συνέχεια έκανε επαφή με τον Ανδρέα Παπανδρέου και την οικογένεια του. Έγιναν κολλητοί, και ορισμένα στελέχη των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι τότε άρχισε η πλέον σκοτεινή ιστορία διείσδυσης Αμερικανών και Ισραηλινών στο υπουργείο Εξωτερικών μας.

Το 1998 γνωρίζεται με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος αναλαμβάνοντας μετά ένα χρόνο το υπουργείο Εξωτερικών, τον διόρισε προϊστάμενο της ΥΔΑΣ (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας), που είχε την εποπτεία των ΜΚΟ και φερόταν να διαχειρίζεται τη χρηματοδότηση τους.

Η σχέση Ρόντου – Παμπούκη

Στο μεταξύ, στενός φίλος του Ρόντου υπήρξε ο πρώην υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ Χάρης Παμπούκης. Όπως είχε αποκαλύψει το περιοδικό Crash οι ανακριτικές αρχές ερευνούν αν η σχέση Ρόντου – Παμπούκη θα πρέπει να συσχετιστεί με το Πυθία 1. Κι αυτό γιατί μια ημέρα πριν τη δημοσίευση το πρώτου εγγράφου της ΕΥΠ και τις αποκαλύψεις για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Κων. Μπίκας είχε συνάντηση με τον Παπανδρέου, τον οποίο προφανώς ενημέρωσε για το περιεχόμενο του δημοσιευθέντος την επομένη του εγγράφου της ΕΥΠ, στο οποίο αναφερόταν και εμπλεκόταν το όνομα του Ρόντου.

Την επομένη, 17-6-2011, αποφασίστηκε ανασχηματισμός και ο Παμπούκης (από τους μέχρι τότε πλέον στενούς συνεργάτες του Παπανδρέου) προ γενική έκπληξη, παύθηκε από υπουργός Επικρατείας και τοποθετήθηκε αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, θέση από την οποία παραιτήθηκε έπειτα από δυο μήνες και έκτοτε… εξαφανίστηκε.

crashonline.gr

Σχόλια