Συνέντευξη Δημάρχου Νεμέας, Κώστα Καλαντζή - Μέρος 2ο VIDEO

Ο Δήμαρχος Νεμέας Κώστας Καλαντζής, καταγγέλλει την πρακτική της Τράπεζας Πειραιώς που  προέβη στη δέσμευση των αγροτικών επιδοτήσεων και την συμπεριφορά των οινοποιών που καθυστερούν στην εξόφληση των αμπελοκαλλιεργητών.

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Δημάρχου Νεμέας στο nemeapress

Συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος
Νεμέας Κώστας Καλαντζής, την Πέμπτη το μεσημέρι,  στην ηλεκτρονική εφημερίδα nemeapres .

 Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου και αφορούσε μια εφ΄ όλης της ύλης κάλυψη των σημαντικότερων θεμάτων που απασχολούν το Δήμο Νεμέας, απαριθμώντας τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες του.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή, καθώς προωθεί με επιτυχία αρκετά κοινωνικά προγράμματα προς όφελος των συμπολιτών μας και παράλληλα σημαντικά έργα και υποδομές που θα αναβαθμίσουν την εικόνα του Δήμου Νεμέας.

Διαβάστε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης:

 - Η κοινωνική συμπεριφορά του Δήμου Νεμέας και η κοινωνική του προσφορά σε όλους τους πολίτες που σήμερα έχουν πρόβλημα.

 - Να σας πω απλά και καταγγέλλω από εδώ την Τράπεζα Πειραιώς, την πρώην Αγροτική, όταν μπήκαν οι επιδοτήσεις δέσμευσε τις επιδοτήσεις, διότι λέει οι παραγωγοί δεν είχαν ασφαλιστική ενημερότητα, δεν είχαν πληρώσει τις εισφορές Ο.Γ.Α. και με την δέσμευση τι έκανε;
Ενώ ήταν μέσα Νοέμβρη και ο Ο.Γ.Α. μπορούσε να πληρωθεί μέχρι το τέλος ο Ο.Γ.Α. δεν δίνει ασφαλιστική ενημερότητα και αυτό θα το ελέγξουμε, διότι όταν κάποιος έχει το δικαίωμα να πληρώσει μέχρι το τέλος του μήνα και ζητάει ασφαλιστική ενημερότητα μία μέρα νωρίτερα είναι υποχρεωμένοι να την δώσουν. 
Γιατί το κάνουν αυτό; και δεύτερον ποία συμφέροντα εξυπηρετεί η Τράπεζα κάνοντας αυτό; Έχει καμία σύμβαση με τον Ο.Γ.Α.;
Όταν διαμαρτυρήθηκα επ' αυτού και αποκαταστάθηκαν ορισμένα πράγματα, είχα και τις ύβρεις υπαλλήλων της Τράπεζας γιατί ''επενέβην''. 
Δεν κατάλαβα αν θα πρέπει σαν Δήμαρχος να υποστηρίζω τα συμφέροντα των παραγωγών, των πολιτών της Νεμέας ή τα συμφέροντα των Τραπεζών. Οι Τράπεζες οι αναξιόπιστες σήμερα στην Ελλάδα που από αυτές έχει πέσει έξω η Ελλάδα, για να το πούμε κάποτε ξεκάθαρα και αυτό: ''Δεν μπορούν να κάνουν τον μάγκα''.

 - Δεύτερον σήμερα στην περιοχή μας υπάρχει ένα πρόβλημα: Άλλη μεθοδολογία που εφάρμοσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη δήλωση συγκομιδής των σταφυλιών. Όποιος πηγαίνει να κάνει τη δήλωση συγκομιδής ηλεκτονικά και έχει ένα αμπελοτεμάχιο, το οποίο είναι παράνομο, του πετάει όλη την δήλωση ''έξω''

 - Αυτό ξέρετε τι αποτέλεσμα έχει; Να μην αναγνωρίζεται ότι ο παραγωγός αυτός τρύγησε και πούλησε τα σταφύλια στο τάδε οινοποιείο.
Αυτό θα είναι η χαρά των οινοποιών διότι θα πρέπει ο μούστος, που βγήκε από αυτά τα σταφύλια και να μην πληρωθεί, αλλά και να το χύσουν, δεν γνωρίζω τι θα το κάνουν, να πάει στα αζήτητα.
Πιστεύετε εσείς ότι θα πάει τίποτα στα αζήτητα; και πλέον θέλω να καταγγείλλω και εδώ και την συμπεριφορά των οινοποιών που πληρώνουν κάθε τρία (3) χρόνια.
Το ξέρετε ότι σήμερα οι παραγωγοί της Νεμέας, οι αγρότες δεν πήρα χρήματα από τα οινοποιεία, ούτε για τα μεροκάματα των εργατών που χρησιμοποίησαν για να τρυγήσουν; Αυτό είναι Αδιανόητο!
Πως είναι δυνατόν οι ίδιοι οι οινοποιοί να πηγαίνουν να πάρουν ροδίτη στην Αιγείρα και στην Πάτρα και να προκαταβάλουν τα χρήματα και εδώ να μην πληρώνουν ποτέ.
Το εμπόριο δυστυχώς, δεν γίνεται έτσι, το εμπόριο ευτυχώς γίνεται και εκτελείται από αυτούς που έχουν να πληρώσουν.
Ποντάρουν στο ότι είναι νωπά προϊόντα και με αυτό το φόβο, παίρνουν τα σταφύλια και πληρώνουν όποτε θέλουν.
Αυτό είναι απαράδεκτο.
Η κοινωνία της Νεμέας δεν μπορεί να εξυπηρετεί τα συμφέροντα 5 - 10 οινοποιών και να βάζουν την κοινωνία της Νεμέας σε τέτοιο μονοπάτι ''Αυτοκτονίας'' ουσιαστικά.
Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν βγει έξω από τη λογική, που έχουν χάσει την ψυχραιμία τους, διότι δεν έχουν να πληρώσουν τη ΔΕΗ και το βλέπω αυτό στην καθυστέρηση των εσόδων του Δήμου (την ύδρευση και τη ΔΕΗ του δημοτικού φωτισμού) που κάνουν καθημερινά διακανονισμούς να πληρώσουν, ενώ τους οφείλονται χρήματα.
Αυτό είναι αδιανόητο!
Δεν ενδιαφέρει τον παραγωγό αν χάσει ή κερδίσει ο οινοποιός, ο κάθε έμπορος.
Αυτό το καθεστώς που έχει δημιουργηθεί στη Νεμέα, θα πρέπει να αλλάξει και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί αυτό να το αλλάξουμε!
Η αμπελουργική Ζώνη της Νεμέας είναι η Ζώνη της Νεμέας, Κανένας Νεμεάτης δεν είναι αιχμάλωτος κανενός και η Ζώνη της Νεμέας δεν είναι αιχμάλωτη κανενός.
Υπάρχουν βέβαια και οινοποιοί που είναι εξαιρετικοί και κάνουν τη δουλειά τους πολύ καλά, δεν τους βάζουμε όλους στο ίδιο ''καζάνι'' αλλά γνωρίζουμε ποίοι είναι οι ''άλλοι''.


Σχόλια