Πολιτικό κραχ στο ΧΑ -4% στις 896 μον. - Προσοχή ορατές οι 750 και μετά 550 μον. - Οι ξένοι συνωστίζονται στην έξοδο

Πανικοβλημένοι οι επενδυτές αποχωρούν άρον άρον από την Ελλάδα - Δραματική πτώση, κατακρήμνιση στις τράπεζες έως -9% και έως -7% ο FTSE 25
(upd9) Νέο δραματικό κραχ καταγράφεται στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς οι ξένοι επενδυτές συνωστίζονται στην έξοδο το big void η θεωρία του μεγάλου κενού βρίσκεται σε εξέλιξη που θα οδηγήσει την αγορά στις 850 εν συνεχεία 750 μονάδες και στο τέλος 600-550 μονάδες. 
Η αγορά βλέπει το πολιτικό τέλος της κυβέρνησης, προβλέπει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά ότι θα επικρατήσει πολιτικό χάος στην Ελλάδα...
και οι ξένοι επενδυτές δεν είναι διατεθειμένοι να διακρατούν τεράστιο ελληνικό πολιτικό ρίσκο για 4-5 μήνες μέχρι τις εκλογές. 
Επίσης τα stress tests που απογοήτευσαν και αποδοκιμάστηκαν, μας έδειξαν ότι οι τράπεζες με παραδοχές 2013 έχασαν 19,3 δισ. και επίσης μας έδειξαν ότι οι τράπεζες στο τέλος θα υλοποιήσουν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.
Ο Γενικός Δείκτης καταρρέει, καταγράφοντας νέα δραματική πτώση έχοντας κατέλθει στις 896 μονάδες με πτώση 3,89%, έχοντας υψηλό στις 939,83 μονάδες (+0,72%) και χαμηλό στις 885,65 μονάδες (-5,09%). 
Ο τζίρος σε πολύ υψηλά επίπεδα διαμορφώνεται στα 84 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος φτάνει στα 78 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 68 εκατ. τεμάχια στις τράπεζες και 3,6 εκατ. στα warrants.
Με χρηματιστηριακούς όρους εικόνες καταστροφής εκτυλίσσονται στην αγορά στις τράπεζες αλλά και στις μη τραπεζικές μετοχές... 
Οι τράπεζες καταρρέουν έως -7% η Eurobank, -8% η Εθνική, -6% η Πειραιώς και -5% η Alpha bank.
Στα warants σημειώνονται απώλειες έως -10%. 
Στον FTSE 25 πραγματική καταστροφή έως -7% οι πειρσσότερες μη τραπεζικές μετοχές με εξαίρεση τις Coca Cola HBC, Jumbo και Folli Follie... Τι συμβαίνει στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι προφανές. 
Οι ξένοι επενδυτές συνωστίζονται στην έξοδο. 
Στην φάση του μεγάλου κενού, στην φάση του big void οι επενδυτές συνωστίζονται….για να αποχωρήσουν. 
Ήδη στην Ελλάδα φαίνεται εσχάτως ότι οι επενδυτές ειδικά ορισμένα hedge funds παίρνουν σειρά για να αποχωρήσουν από τις τράπεζες και συνολικά από την ελληνική αγορά καθώς βλέπουν να πλησιάζει το πολιτικό τέλος της κυβέρνησης Σαμαρά και η Ελλάδα τον Μάρτιο του 2014 θα οδηγηθεί σε εκλογές. 
Αν αυτό το σενάριο που πολιτικού χάους κυριαρχήσει και δεν κοπάσει η ταραχή στις τράπεζες και η απογοήτευση που προκάλεσαν τα stress tests, τότε το big void η θεωρία του μεγάλου κενού, θα οδηγήσει σε ιστορικό sell off. 
Αυτό που βλέπουμε θα είναι ήπιο σενάριο σε σχέση με αυτό που θα συμβεί αν επικρατήσει το πολιτικό χάος. 
Ίσως πάνω σε αυτό το σενάριο να στηρίζεται και η τεχνική ανάλυση που βλέπει… 600-550 μονάδες στο ελληνικό χρηματιστήριο που με συνέπεια υποστηρίζει η Tradepedia.
Η θέση του bankingnews.gr για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι ότι είναι υπερτιμημένες οι τράπεζες με όρους P/BV γιατί δεν έχει αποτιμηθεί ο εσωτερικός κίνδυνος δηλαδή ο πολιτικός κίνδυνος. 
Το fair value της αγοράς είναι μεταξύ 750 και 850 μονάδων απόρροια κυρίως του πολιτικού ρίσκου ενώ στο τέλος θα βρεθούμε στις 600 με 550 μονάδες. 
Αυτά δεν τα γράφουμε τώρα τα υποστηρίζουμε από τα τέλη Ιουνίου του 2014 και μέχρι τώρα η προσέγγιση μας επιβεβαιώνεται 100%. 

Πολιτικό χάος βλέπουν οι ξένοι επενδυτές και αποχωρούν από την Ελλάδα 

Πολιτικό χάος βλέπουν οι ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα και αποχωρούν από το ελληνικό χρηματιστήριο ενώ ισχυρές πιέσεις ασκούνται και στα ομόλογα. Οι ξένοι τι αποτιμούν;
Προβλέπουν κατάρρευση της κυβέρνησης Σαμαρά, βλέπουν πρόωρεςε εκλογές τον Μάρτιο και μεγάλη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.
Επειδή από σήμερα έως τον Μάρτιο του 2015 είναι μεγάλος ο πολιτικός χρόνος οι ξένοι δεν ρισκάρουν, αποχωρούν άρον άρον από την Ελλάδα. Το ελληνικό story δεν ενδιαφέρει τους ξένους, τα hedge funds συνωστίζονται στην έξοδο και το sell off που έρχεται δεν θα έχει προηγούμενο. Κύριοι το πάρτι τελείωσε στην Ελλάδα. 

Πηγή: bankingnews.gr

Σχόλια