Διαμαρτυρία αγροτών στο Σύνταγμα την 1η Νοέμβρη

Τις σχετικές αποφάσεις έλαβαν οι εκπρόσωποι των μπλόκων που συμμετείχαν σε πανελλαδική σύσκεψη που έγινε την περασμένη Κυριακή στη Λάρισα και ανακοίνωσαν την Τρίτη 21 Οκτωβρίου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χωρίς να αποκλείουν την κλιμάκωση του αγώνα μετά τα μέσα Ιανουαρίου. Μάλιστα, μέσα στο επόμενο δίμηνο θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικές δράσεις συντονισμένα σε κάθε περιοχή στον
ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, τις τράπεζες και τις εφορίες, αλλά και συσκέψεις αγροτών στα χωριά.

Όπως επισημάνθηκε από αγρότες της Λάρισας, της Καρδίτσας και της Λαμίας, που εκπροσώπησαν και τα υπόλοιπα μπλόκα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είναι πολλά και οξυμένα και θα χειροτερέψουν με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ η οποία όπως υποστηρίξαν σε βάθος χρόνου θα μειώσει περίπου 40% το ποσό των ενισχύσεων που λαμβάνουν σήμερα, θέτει νέους περιορισμούς στις καλλιέργειες, ενώ παραμένει αποσυνδεδεμένη η ενίσχυση από την παραγωγή.

Τονίσθηκε δε ότι η άγρια φορολόγηση των αγροτών από φέτος με 13% από το πρώτο ευρώ, τα χαράτσια και ο ΕΝΦΙΑ, η αύξηση του κόστους παραγωγής, οι πολύ χαμηλές τιμές ειδικά σε βασικά προϊόντα, μειώνουν δραστικά το αγροτικό εισόδημα.

Παράλληλα με αφορμή την παρουσίαση και συζήτηση στη Βουλή, για τα πορίσματα ελέγχου των τριτοβάθμιων αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων σχετικά με την οικονομική διαχείριση, οι εκπρόσωποι των μπλόκων, ανέφεραν ότι οι κυβερνώντες δεν μπορούν να παριστάνουν ότι «πέφτουν από τα σύννεφα» όταν οι συγκεκριμένοι ήταν «ξεπουλημένοι συνδικαλιστές». Συμπλήρωσαν δε, ότι οι ίδιοι είχαν ξεκαθαρίσει τη θέση τους για τη συγκεκριμένη κατάσταση εδώ και 25 χρόνια.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, Β. Μπούτας, επιβεβαιώθηκαν από τις εξελίξεις τα όσα έλεγε η ΠΑΣΥ η οποία δημιουργήθηκε ακριβώς ως «αντίπαλο δέος» αυτών των οργανώσεων, που λειτουργούσαν κατ' εντολή των κυβερνήσεων και των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

agronews.gr

Σχόλια